Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

„Nu lăsaţi să se perime executarea silită începută“


Astăzi, „Curierul juridic” tratează cazul domnului George T. din  Focșani

Domnul George T., din municipiul Focșani, ne-a scris la redacție despre problemele cu care se confruntă. Dumnealui ne-a scris că are necazuri cu o rudă a soției sale. Astfel, acesta din urmă l-a rugat să contracteze un credit la un magazin specializat pentru achiziționarea mai multor bunuri de uz casnic, pe care urma să le ia în proprietate. Ruda soției se obliga să achite ratele lunar. Domnul George ne-a explicat că a fost rugat de ruda respectivă deoarece este încadrat cu contract de muncă, având salariu, în timp ce aceasta nu are contract de muncă. Domnul George a acceptat și a cumpărat bunurile pe numele său, după care le-a predat rudei. Un timp, aceasta și-a achitat ratele la magazin, dar ulterior nu a mai făcut nici o plată, astfel că s-a ajuns ca banca unde fusese contractat creditul pentru plata bunurilor de uz casnic să îl someze pe domnul George să plătească. Fiind înșelat, acesta a depus plângere la Parchet, însă nu a rezolvat nimic, fiind îndrumat la instanța de judecată. A obținut hotărâre judecătorească irevocabilă și a trecut la executarea silită a rudei, însă nu a recuperat nimic până în prezent. Ne întreabă ce poate face
Răspuns: Domnule George T, este foarte important să stăruiți în executare, chiar dacă nu se fac pași mari, pentru a nu se perima executarea. Astfel, nu trebuie să lăsați să treacă un interval de 6 luni între două cereri scrise adresate executorului judecătoresc în care îi cereți să continue executarea. În plus, trebuie să faceți verificări pentru a vedea dacă debitorul dvs. are venituri sau dacă are cont bancar, asupra căruia se poate institui măsura popririi. De asemenea, se poate trece la executare silită mobiliară sau imobiliară, în raport de ce bunuri are acesta pe numele său. Prin urmare există posibilități pentru ca dvs. să vă recuperați banii.

Așteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea”, Focșani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificația: „Curier juridic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?