Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Serea şi Martiş, trimişi în judecată


Arbitrul de fotbal de Liga I, Marius Martiș, și fostul său coleg, Ionică Serea, au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. De asemenea, trimiși în judecată în același dosar au fost Cornel Penescu și Liviu Făcăleață.
Ionică Serea a fost trimis în judecată pentru luare de mită, iar Marius Martiș va fi judecat pentru complicitate la luare de mită. De asemenea, procurorii au pus sechestru pe bunurile lui Martiș și pe cele ale lui Serea, dar și pe bunurile celorlalte două persoane judecate în același dosar. „Pentru ca instanța să dispună confiscarea specială a banilor pretinși și primiți cu titlu de mită, procurorii au luat măsura aplicării sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpaților Penescu Gheorghe Cornel, Făcăleață Liviu Ilie, Serea Ionică și Martiș Marius Marian”, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.
În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că pe 18 martie 2009, Ionică Serea, în calitate de arbitru delegat de Comisia Centrală a Arbitrilor din cadrul Federației Române de Fotbal, ar fi primit efectiv suma de 21.000 dolari, echivalentul a 15.960 euro, de la Cornel Penescu, acționar majoritar al Fotbal Club Argeș Pitești. Banii ar fi fost dați înainte de disputarea me-ciului de fotbal dintre echipele Fotbal Club Argeș Pitești și Fotbal Club Steaua București, programat pentru a se juca pe data de 20 martie 2009. Banii i-ar fi fost trimiși lui Serea prin intermediul lui Liviu Făcăleață și Marius Marian Martiș. Scopul era ca echipa Fotbal Club Argeș Pitești să obțină un rezultat favorabil în meciul pe care urma    să-l dispute, pentru ca jucători din cadrul echipei gazdă să nu primească sancțiuni disciplinare și să fie aplicate astfel de sancțiuni fotbaliștilor din echipa Steaua București.
Ionică Serea și Marius Martiș au fost arestați pentru 29 de zile în data de 30 aprilie, iar Cornel Penescu și Liviu Făcăleață au fost arestați pe 11 mai. Martiș și Serea au depus cereri de eliberare provizorie sub control judiciar, dar de fiecare dată soli-citările lor au fost respinse. În schimb, Penescu a fost pus în libertate în urmă cu două zile.
Dosarul va fi judecat la Tribunalul Argeș. „Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și tri-miterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul Direcției Generale Anticorupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?