Ediția: Miercuri 17 aprilie 2024 Nr. 6606
Ediția: Miercuri 17 aprilie 2024 Nr. 6606

Hossu: Am propus impozitarea cu 30% a drepturilor de autor şi a PFA


Președintele „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declara că a propus Guvernului, ca alternativă la înghețarea pensiilor, impozitarea drepturilor de autor și a PFA-urilor cu 30 la sută, dar nu a primit niciun răspuns de la Executiv, dacă este sau nu de acord cu această măsură.

Sindicatele propun ca măsuri alternative pentru economie la bugetul statului impozitarea diferențiată, lărgirea bazei de impozitare pentru persoanele fizice autorizate (PFA) și pentru cei care câștigă venituri exclusiv din drepturi de autor, înghețarea, și nu diminuarea pensiilor.

Sindicatele cred că se poate modifica scrisoarea de intenție către FMI astfel încât salariile bugetarilor să scadă cu zece la sută și doar în 2010, fără fi diminuate deloc pensiile, iar diferența să fie luată de la stimulente, achiziții și servicii.

Măsurile propuse de sindicaliști prevăd și limitarea achizițiilor, a bunurilor și serviciilor, precum și eliminarea micii evaziuni prin plata accizelor la combustibil pentru comercianți. De asemenea, sindicaliștii au spus că nu sunt de acord cu măsurile aberante precum impozitarea tichelor de masă.

Consiliul Economic și Social (CES) a trimis Guvernului, la solicitarea sindicatelor și patronatelor, o solicitare de redactare a unei noi scrisori pentru Fondul Monetar Internațional, în care să fie incluse măsurile propuse de cele două părți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?