Peste 12.000 de pensionari intenţionează acţionarea în judecată a statului

0
691


Peste 12.000 de pensionari din întreaga țară vor acționa statul în instanță într-un proces colectiv intentat de Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului actualului Executiv, în cazul în care Guvernul va scădea pensiile.

„Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) reiterează intenția de a ataca în instanță, la Curtea Constituțională și în baza Legii Contenciosului Administrativ, la Curtea de Apel, orice măsură propusă astăzi de Guvernul condus de Emil Boc care va produce reducerea abuzivă a pensiilor”, se arată într-un comunicat de presă, remis astăzi.

Astfel, FACIAS anunță că, în urma acțiunilor demarate ea, peste 12.000 de pensionari din întreaga țară vor acționa statul în instanță într-un proces colectiv intentat de Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului actualului Executiv.

„Indiferent de natura măsurilor ce vor fi anunțate de către membrii actualului Cabinet Emil Boc în cursul zilei de miercuri, FACIAS este pregătită pentru a merge în instanță în numele celor peste 12.000 de pensionari care ni s-au adresat in cursul ultimei săptămâni, pentru a bloca reducerea abuzivă a pensiilor. Acțiunea noastră în instanță va fi formulată în ziua imediat următoare publicării Ordonanței de Urgență a Guvernului”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here