Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Pădurar, poliţist şi referent bătuţi de un localnic


Un bărbat din Mera va fi judecat la Focșani după ce a bătut un agent de poliție, un pădurar, dar și un referent de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare (ITRSV) aflați în timpul serviciului. Pe numele lui Alexandru D., de 59 de ani, a fost întocmit rechizitoriu.
Potrivit procurorilor, cele trei părți vătămate s-au deplasat în data de 5 august 2009 în punctul „Plopi”, aflat pe raza comunei Mera, pentru a face o constatare într-un dosar aflat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, în care învinuitul era cercetat pentru infracțiuni la regimul silvic. După ce și-au terminat treaba pe teren, pădurarul, polițistul și referentul, însoțiți de un bărbat din localitate, au mers la domiciliul lui Alexandru, unde au găsit material lemnos. Au fost întâmpinați de învinuit, cu injurii, amenințări și lovituri. În rechizitoriu se arată că, înfuriat peste măsură, Alexandru a lovit referentul ITRSV cu pumnul în piept, care s-a dezechilibrat și a căzut peste stiva de lemne. Pădurarul nu a scăpat nici el de furia bărbatului. Acesta l-a prins de gât cu o mână și l-a lovit cu cealaltă cu pumnul în umăr. Chiar și consăteanul venit cu autoritățile nu a plecat neatins. Văzând cele întâmplate, agentul de poliție a intervenit pentru aplanarea conflictului, dar a primit o ploaie de înjurături și amenințări, cum ar fi că i se vor rupe picioarele și scoate ochii. Agentul a fost doar îmbrâncit de câteva ori.
Până și nevasta și unul dintre fiii lui Alexandru au încercat să-l potolească, dar nu au avut sorți de izbândă decât numai atunci când personajele care au îndrăznit să încalce teritoriul bărbatului s-au retras spre mașină. Fiind audiat de procuror, Alexandru D. și-a recunoscut fapta, dar a susținut că în ziua respectivă era băut, lucru confirmat și de „musafirii nepoftiți”.
Din fișa de cazier a învinuitului reiese că acesta a mai fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare pentru distrugere și amenințare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?