Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

Hollywood Reporter: România îşi păstrează standardul de aur, la Festivalul de la Cannes


Cannes-ul are toate meritele pentru că a descoperit Noul Val românesc și păstrează tradiția, completându-și selecția cu cei mai buni cineaști bucureșteni, scrie Hollywood Reporter.

Într-un material intitulat „Românii, pe val la Cannes”, Hollywood Reporter enumeră peliculele românești prezentate pe Croazetă, începând cu „Aurora”, cel mai nou film al lui Cristi Puiu, cu care regizorul român s-a întors în secțiunea Un Certain Regard, după ce a câștigat marele premiu la Cannes, pentru „Moartea domnului Lăzărescu”.

În aceeași secțiune este prezent și filmul „Marți, după Crăciun” de Radu Muntean. De asemenea, publicația amintește și de „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu” de Andrei Ujică, un film care urmează să aibă premiera pe Croazetă marți. Potrivit Hollywood Reporter, filmul lui Ujică este rezultatul „unei munci titanice”, deoarece a fost creat după vizionarea a sute de ore de materiale de arhivă.

Totodată, Hollywood Reporter remarcă filmul „Bună, ce faci” de Alexandru Maftei, care rulează la Cannes în cadrul Marché du Film.

„În timp ce regiunea Balcanilor se află pe o linie de plutire, cel puțin în ceea ce privește Festivalul de la Cannes, România își păstrează standardul de aur”, încheie Hollywood Reporter.

Festivalul Internațional de Film de la Cannes are loc între 12 și 23 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?