Chimicale pentru prepararea hranei

0
166


Efectele cancerigene ale alimentelor rezultate din reziduuri sunt copleșitoare, se arată într-un raport emis de consilierii președintelui american, Barack Obama. Comisia de Boli Cancerigene a adăugat că pe piață sunt utilizate peste 80.000 de substanțe chimice artificiale, multe dintre ele nefiind studiate îndeajuns pentru a se vedea dacă sunt sigure pentru consum. Cei doi medici americani, oncologul La Salle Lefall și imunologul Margaret Kripke, au atras atenția că există dovezi clare ale efectelor cancerigene pe care mediul le are asupra alimentelor. De asemenea, ei au declarat că cei mai expuși riscurilor sunt copiii.
Într-o scrisoare adresată președintelui Obama au cerut în mod insistent ca acesta să ia măsuri cu privire la toxinele și alte substanțe cancerigene care se află în hrana de zi cu zi, în apă și în aer. Cei care vor să mănânce cât mai sănătos ar trebui să aleagă fructe și legume crescute fără pesticide și să le spele foarte bine înainte de consum, ne sfătuiesc medicii americani. De asemenea, este de preferat carnea de la animale crescute în ferme mici, pentru a se evita ingerarea de antibiotice, hormoni de creștere sau alte chimicale folosite în hrana animalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here