Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Au copiii mai multe şanse să supravieţuiască unui accident aerian?


Copiii sunt cei care au avut cele mai multe șanse să supraviețuiască unui accident aviatic, așa cum o demonstrează datele statistice privind tragediile aeriene din ultimii ani, dar și miraculoasa salvare a micuțului olandez de nouă ani, care a scăpat cu viață miercuri, pe aeroportul din Tripoli, din tragedia soldată cu moartea tuturor celor 103 persoane de la bordul aparatului Airbus A-330 al companiei libiene Al-Afriqiyah, relevă BBC și AFP. Băiețelul de nouă ani, cu prenumele Ruben, este originar din Tilburg /Olanda/, a anunțat joi Ministerul de Externe olandez. Situația sănătății acestuia este ‘destul de bună’, a indicat un purtător de cuvânt al amintitului minister, adăugând că Ruben va fi repatriat, ‘imediat ce starea sa o va permite’.
În iunie anul trecut, o fată de 13 ani a supraviețuit accidentului produs în apropierea Insulelor Comore, în care a fost implicat un Airbus 310 yemenit. În 2003, un băiețel de doar trei ani a scăpat cu viață în urma prăbușirii unui aparat de zbor în Sudan, provocând moartea a 116 persoane. În 1995, o fată de nouă ani a fost singura persoană găsită în viață după explozia produsă în timpul unei curse aeriene, deasupra Columbiei.
După doi ani, un băiat thailandez a fost singurul supraviețuitor al prăbușirii unui avion al companiei Vietnam Airlines, toți ceilalți 65 pasageri și membri ai echipajului pierzându-și viața. Într-un accident cu un avion taiwanez înre-gistrat în 1998 și soldat cu 196 de morți, numai un băiețel de 10 ani a reușit să supraviețuiască și doar puțin timp. Se pune atunci întrebarea de ce copiii au avut mai multe șanse de supraviețuire, în asemenea tragedii?
Este o întrebare la care specialiștii doar încearcă să dea un răspuns. Profesorul Bill Waldock, director al Robertson Aeronautical Accident Investigation Laboratory al Universității aeronautice din Prescott /Arizona/ afirmă că fiecare accident are propriile caracteristici. În cazul de la Tripoli, profesorul a opinat că ceea ce l-a salvat de la moarte pe Ruben au fost statura scundă, greutatea mică și scaunul de adult pe care a stat și care i-a oferit protecția de care a avut nevoie, în momentul accidentului. Pe scurt, nu există explicații la miraculoasele salvări în asemenea tragedii, dar copiii par avantajați, în accidentele produse la puțin timp după decolare sau înainte de aterizare, a sugerat Bill Waldock.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?