Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Teroare în cabinetele stomatologice


La două dintre cabinetele medicale stomatologice controlate s-a dispus suspendarea activității, iar alte cinci au primit sancțiuni. Cu toate că sănătatea populației este în joc, oficialii DSP nu au vrut să precizeze numele cabinetelor sancționate.

Inspectorii care au controlat, săptămâna trecută, cabinetele stomatologice și cele școlare au constatat că unele dintre ele nu au apă caldă curentă și nici rece, nu se respectă condițiile de igienă și nici normele sanitare impuse pentru desfășurarea acestei acti-vități, iar deșeurile periculoase sunt colectate la întâmplare. În total, inspectorii au verificat 39 de astfel de cabinete și au acordat trei avertismente, două amenzi simbolice, care au totalizat 1000 de lei și au suspendat activitatea a două cabinete, până la remedierea situației. De teama controlului, o parte dintre cei care au fost prinși pe picior greșit au încercat să remedieze problemele pe loc pentru a scăpa de amendă, semn că atunci când sunt prinși, lucrurile se pot corecta. „S-au constatat neconformități la situația igienico sanitară  a cabinetelor, grupurile sanitare erau necorespunzătoare și lipsea apa caldă curentă sau chiar și cea rece”, ne-a declarat Carmen Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică. Inspectorii au luat probe și din instrumentarul sanitar folosit de către medicii sto-matologi atât din cabinetele medicale private cât și din cele școlare unde, teoretic, se tratează elevii. Deocamdată analizele nu au fost finalizate. Controlul nu a putut fi făcut în toate cabinetele stomatologice din județ din cauza numărului mare de cabinete care ar fi trebuit controlate și a personalului insuficient. 
Numele cabinetelor medicale sancționate, ținute secret

Numele cabinetelor medicale sancționate au fost ținute secret de către oficialii DSP, fără a preciza și motivul pentru care s-a luat această măsură cu toate că informațiile aduc atingere sănătății populației. „Nu mi s-a spus să precizez și numele cabinetelor care au fost sancționate”, ne-a declarat Carmen Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al DSP. Oficialii DSP au precizat, însă, că este vorba despre trei cabinete din mediul rural, unul din Focșani și unul din Panciu. Inspectorii au constatat, în timpul controlului, că două dintre cabinete nu aveau nici autorizație sanitară de funcționare iar în timpul inspecției aceștia au încercat să încropească documentația necesară avizării. Cabinetele a căror activitate a fost suspendată vor putea fi redeschise după ce proprietarii acestora vor remedia neregulile constatate și vor cere o nouă evaluare a situației. Dacă inspectorii vor constata că neregulile au fost rezolvate atunci pot dispune începerea activității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?