Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Vrâncenii au serbat Ziua Europei


Mii de vrânceni au participat la spectacolul organizat de Consiliul Județean Vrancea pentru a marca aniversarea Zilei Europei. Pe scenă au urcat Ansamblul „Å¢ara Vrancei”, Future Underground,Bordo, Deep Central, Alex, Fly Project și Puya. Între recitalurile formațiilor invitate au fost organizate mai multe concursuri de karaoke. „Euro Crosul Vrancei”,”Europa în culori”,”2 gether 4 Europe”, sunt doar câteva din manifestările ce au fost organizate de Ziua Europei și la finalul cărora câștigătorii au fost premiați.

Câteva mii de vrânceni au participat la spectacolul organizat de Consiliul Județean Vrancea pentru a marca aniversarea Zilei Europei. Rând pe rând, pe scena amplasată în Piața Gării au urcat Ansamblul „Å¢ara Vrancei”, Future Underground, Bordo, Deep Central, Fly Project, Alex și Puya care au fost aplaudați la scenă deschisă. Miile de vrânceni au cântat melodiile preferate alături de artiștii care au urcat pe scena amenajată în Piața Gării.
În mesajul transmis cu ocazia Zilei Europei, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a declarat că data de 9 mai a fost aleasă de Consiliul European de la Milano, din anul 1985, apreciindu-se ca punct de pornire al construcției Europei Unite. Oprișan a mai arătat că pe 9 Mai se mai omagiază Ziua Independenței, dar și Ziua Victoriei.
„Noi, vrâncenii, ne-am simțit mereu ca parte a Europei. În perioada de preaderare ne-am propus ca Vrancea să devină Provincie Europeană și acest lucru devine realitate, pe zi ce trece. Vrâncenii sunt și ei cu adevărat europeni, dacă ne gândim la faptul că zeci de mii dintre locuitorii Vrancei au ales să tră-iască și să muncescă în țări ale Uniunii Europene, precum Italia sau Spania. Iar focșănenii au un adevărat cult pentru valorile europene și pentru părintele acestei construcții –  Robert Schuman. În Focșani, cel mai frumos parc poartă numele fondatorului Uniunii Europene”, a precizat Marian Oprișan.
Åžeful administrației județene a precizat că Robert Schuman, părintele Uniunii Europene spunea, în discursul său legat de constituirea acestei construcții, că solidaritatea este ingredientul de bază al Uniunii Europene. Totuși, actuala guvernare nu a înțeles acest lucru iar principiul lor este dezbinarea.
„Solidaritatea este principiul care ar trebui să guverneze România de astăzi! Din păcate, principiul celor care guvernează astăzi România este dezbinarea! Evit să fac politică într-o zi în care se celebrează principii atât de nobile precum «unitatea în diversitate», «solidaritatea» sau «coeziunea socială». Nu pot însă să nu îmi exprim regretul în legătură cu faptul că cei care conduc astăzi România au uitat de aceste principii care stau la baza Uniunii Europene și care, prin urmare, ar trebui să stea și la baza politicilor economice și sociale ale României. Sper doar ca executivului să-i revină memoria și să își întoarcă ochii spre națiune, așa cum fac toate guvernele Uniunii Europene”, a spus Marian Oprișan. Președintele Consiliului Județean a încheiat afirmând că, indiferent de amneziile acestui guvern, „vrâncenii vor avea în administrația județeană, în Consiliul Județean Vrancea și în Președintele Vrancei adevărați parteneri europeni care cred în valorile și principiile Uniunii Europene și care, de fiecare dată, au pus vrâncenii pe primul loc!”.

„Când văd acești tineri cum se distrează, parcă văd viața altfel”

Noutatea spectacolului de ieri au reprezentat-o concursurile de karaoke organizate în pauzele dintre recitalurile artiștilor. Cântăreții de ocazie au fost aleși din public. Participanții și-au putut alege melodia pe care au dorit să o interpreteze iar câștigătorii au fost desemnați de public prin intensitatea aplauzelor primite. Tinerii s-au distrat la maximum, atât cei care au urcat pe scenă, cât și cei care au urmărit spectacolul de pe margine. Nu doar tinerii au fost în elementul lor seara trecută ci și persoanele mai în vârstă care au ieșit cu nepoții la plimbare și au asistat și la spectacolul organizat cu ocazia Zilei Europei. „Eu ies zilnic cu nepotul la plimbare și dacă tot este acest spectacol am venit să ascultăm și noi o muzică. Îmi place că este foarte multă lume și este distracție. Ne mai descrețim și noi frunțile. Decât să stau în casă să mă uit la televizor și să aud numai nenorociri mai bine vin aici și uit de toate. Când văd acești tineri cum se distrează parcă văd viața altfel”, a spus o persoană prezentă la spectacolul din Piața Gării. Tinerii, și în special fetele nu au plecat acasă până nu au luat autografe sau până nu s-au pozat cu idolii lor. Unul dintre cei mai căutați pentru poze a fost Cătălin Măruță, cel care a și prezentat spectacolul.

EuroCrosul Vrancei

La EuroCrosul Vrancei, desfășurat pe traseul Parcare ANL Sud – Bd. București – Sala Polivalentă, au participat peste 100 de concurenți de toate vârstele:

Feminin
– Premiul I și 100 de Euro – Ionica Bîznă – L.P.S. Focșani
– Premiul II și 75 de Euro – Andreea Pioara- Åžcoala Nr.1 Cotești
– Premiul III și 50 de Euro – Nicoleta Coman- Åžcoala Nr.1 Cotești

Masculin
– Premiul I și 100 de Euro – Cătălin Voicu – L.P.S. Focșani
– Premiul II și 75 de Euro – George Bucur- Liceul Teoretic „Emil Botta Adjud”
– Premiul III și 50 de Euro – Cristi Florea – Colegiul Național « Al.I.Cuza » Focșani

Diploma pentru cel mai tânăr concurent și un premiu în va-loare de 50 de Euro – Lavinia Ciubotariu din Mărășești, în vârstă de 9 ani.
Diploma pentru cel mai vârstnic concurent și 50 de Euro – Viorel Roman din Focșani, în vârstă de 65 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?