Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Pedeapsă cu suspendare pentru pruncucidere


Luminița Manea, femeia din Bolotești acuzată că și-a ucis bebelușul imediat după naștere, a fost condamnată, la Curtea de Apel Galați, la patru ani de închisoare cu suspendare. Magistrații Tribunalului Vrancea au condamnat-o la aceeași pedeapsă, dar cu executare. În apel însă, sentința penală a fost desființată și în rejudecare, inculpata va beneficia de suspendarea executării pedepsei. „În temeiul articolului 861 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei de 4 ani închisoare sub supraveghere pe durata termenului de încercare prevăzut de 862 Cod penal, respectiv pe o durată de 8 ani”, se arată în decizia judecătorilor gălățeni.
Pe perioada termenului de încercare, Luminița va trebui să se pre-zinte o dată la trei luni la Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Vrancea, să anunțe orice schimbare de domiciliu și orice deplasare care depășește opt zile, precum și schimbarea locului de muncă. Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. În fața judecătorilor vrânceni, inculpata a susținut că nu și-a dat seama că o să nască.
Potrivit Luminiței, în ziua aceea din august 2008, a avut o stare de rău și o durere mare de cap. Inculpata a născut singură. În rechizitoriul întocmit de procurori se arată faptul că după eveniment, femeia și-ar fi strangulat fătul cu un cordon textil, după care l-a ascuns în cameră după un obiect de mobilier.
Expertizele psihiatrice efectuate, au indicat faptul că Luminița s-ar fi aflat într-o stare de tulburare pricinuită de naștere. Pentru fapta sa, femeia a fost judecată pentru pruncucidere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?