Serea şi Martiş rămân în arest

0
397


Arbitrii Ionică Serea și Marius Martiș rămân în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș. Ieri, la Curtea de Apel Pitești, s-a judecat recursul formulat de cei doi împotriva măsurii arestării preventive, luate pe 30 aprilie de judecătorii Tribunalului Argeș. Curtea de Apel Pitești a respins ca nefondate recursurile celor doi, iar decizia este definitivă.

Arbitrii focșăneni Ionică Serea și Marius Martiș rămân în arest, decizia fiind definitivă. Ieri, la Curtea de Apel Pitești, s-a judecat recursul formulat de cei doi împotriva măsurii arestării preventive pentru 29 de zile, luate pe 30 aprilie de Tribunalul Argeș. Curtea de Apel Pitești a respins recursurile celor doi față de măsura luată de Tribunalul Argeș. Curtea de Apel Pitești a respins ca nefondate recursurile celor doi, iar decizia este definitivă. Ionică Serea și Marius Martiș au ajuns la Curtea de Apel Pitești la ora 12.00. Ionică Serea a recunoscut în instanță că s-a întâlnit cu Liviu Făcăleață înaintea partidei FC Argeș – Steaua, dar a susținut că nu a discutat despre fotbal cu apropiatul patronului piteștenilor, Cornel Penescu. Centralul focșănean a menționat faptul că îl cunoaște pe Făcăleață de mai mult timp și că se consi-deră nevinovat în acest caz. În apărarea sa, Serea a spus că meciul FC Argeș – Steaua, încheiat cu scorul 2-2, se numără printre cele mai bune meciuri pe care le-a făcut în prima ligă și că nota primită din partea observatorului îi argumentează afirmația. La rândul său, Marius Martiș a susținut că nu știe motivul acuzațiilor care îi sînt aduse și că este nevinovat.
Martiș și Serea au fost reținuți pe bază de ordonanță pe 29 aprilie, iar în ziua următoare au fost arestați preventiv pentru 29 de zile. Ionică Serea a fost arbitru de fotbal în cadrul Federației Române de Fotbal (FRF), iar până să fie arestat a lucrat ca paznic la Penitenciarul Focșani. Acesta a fost reținut pentru luare de mită, iar colegul său, Marius Martiș, pentru complicitate la infracțiunea de luare de mită. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) susțineau, într-un comunicat postat pe site-ul instituției, faptul că fostul arbitru Ionică Serea este acuzat că ar fi primit suma de 21.000 de dolari de la Cornel Penescu, patronul Clubului FC. Argeș prin intermediul lui Marius Martiș. „Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat că la data de 18 martie 2009, inculpatul Serea Ionică, în calitate de arbitru de fotbal în cadrul Comisiei centrale a arbitrilor – organism al F.R.F., a primit suma de 21.000 USD de la învinuitul Penescu Gheorghe Cornel, prin intermediul inculpa-tului Martiș Marius Marian și al învinuitului Făcăleață Liviu Ilie. Această sumă de bani a fost dată pentru ca inculpatul Serea Ionică, în calitate de arbitru delegat de Federația Română de Fotbal să arbitreze partida dintre cluburile Fotbal Club Argeș Pitești și Fotbal Club Steaua București, disputată la data de 20 martie 2009, să faciliteze ca echipa Fotbal Club Argeș Pitești să obțină un rezultat favorabil în meciul pe care urma să-l dispute cu echipa Fotbal Club Steaua București și de asemenea, pentru ca jucători din cadrul echipei din Pitești să nu primească sancțiuni disciplinare („cartonaș galben” sau „cartonaș roșu”) iar astfel de sancțiuni să fie aplicate fotbaliștilor din echipa adversă”, se arăta în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție. Același comunicat mai spunea că la instrumentarea dosarului, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul M.A.I. – Direcția Generală de Informații și Protecție Internă și Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș.

Ionică Serea, suspendat la Penitenciar 

Imediat după ce a fost arestat, Ionică Serea a fost suspendat din funcția de paznic al Penitenciarului Focșani. Pe 29 aprilie, Serea fusese citat la sediul DNA Pitești pentru a fi audiat în cazul de corupție în care mai sunt implicați fostul președinte al Comisiei Centrale de Arbitri Gheorghe Constantin și patronul echipei FC Argeș Cornel Penescu.  În dimineața aceleiași zile, procurorii au efectuat și o percheziție la domiciliul lui Serea, în lipsa acestuia, la domiciliu fiind prezenți doar soția Livia și cei doi copii. În jurul orei 14.00, fostul arbitru a fost dus în arestul Poliției Argeș. După audierile de pe 29 Serea nu s-a mai întors acasă ci a fost reținut în baza unei ordonanțe pentru 24 de ore și dus în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș. Ionică Serea, în vârstă de 41 de ani, a fost re-trogradat în lotul B de arbitraj în aprilie 2009 pentru prestația din semifinala Cupei României, CFR Cluj-FC Vaslui, scor 1-0, și nu mai avea posibilitatea să mai conducă vreun meci din cauza vârstei sale. El a arbitrat 107 meciuri în Liga I. După ce a fost retrogradat, Serea s-a angajat la Penitenciarul Focșani, dar odată cu măsura arestării preventive a fost suspendat din funcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here