Prăjitură şarlotă

0
504


Ingrediente:
Pentru blat
3 ouă
4 linguri zahăr
4 linguri făină
un praf de sare
1 plic zahăr vanilat
Pentru șarlotă
7 ouă
5 plicuri gelatină albă
4 linguri făină
1 litru lapte
16 linguri cu zahăr
2 linguri cacao
500 ml frișcă lichidă
2 plicuri zahăr vanilat
 
Mod de preparare:
Mai întâi facem bla-tul. Se pregătește o tavă de 33/23cm tapetată cu hârtie pergament. Se freacă gălbenușurile cu sarea, vanilia și zahărul până își dublează volumul,apoi se adaugă făina iar la sfârșit albușurile bătute spumă tare. Se amestecă ușor de jos în sus. Se toarnă compoziția în tavă și se dă la cuptorul preîncălzit la 180gC pentru 30-35 de minute. Se scoate și se lasă la răcit. Între timp pregătim șarlota: Mai întâi lăsăm gelatina la înmuiat în 300 ml lapte rece. Se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, 4 linguri de zahăr și cele 4 linguri de făină. Se toarnă restul de lapte și se amestecă bine cu mixerul,se transferă compoziția într-o oală și se pune la foc mic, amestecând continuu până se îngroașă, dar atenție fără să fiarbă. Se ia de pe foc și se adaugă gelatina topită. Se pune oala într-un vas cu apă rece la răcit. Albușurile se bat spumă tare cu 8 linguri de zahăr ca la bezele și se amestecă în compoziția de lapte răcită. Se bate frișca spumă cu restul de zahăr (4 linguri). Se oprește puțină frișcă pentru ornat, iar restul se amestecă în cremă. Se împarte compoziția în 2 părți, iar într-una se pun 2 linguri de cacao și în cealaltă, zahărul vanilat. Se mai lasă puțin la frigider 15-20 de minute.
Apoi se tapetează tava în care am copt blatul cu folie de plastic alimentar, se pune bla-tul, apoi se așează alternativ straturi din compoziția de șarlotă. Se mai lasă la frigider pentru 2 ore, se scoate se taie după preferință, apoi se decorează cu frișca păstrată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here