Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

SPGCL a fost reorganizat


Serviciul Public de Gospodărire Comunală Locală Panciu (SPGCL) a fost reorganizat. Acesta va funcționa ca serviciu public cu două sectoare de activitate, respectiv Salubritate și Parcuri, spații verzi și lucrări comunitare. Viceprimarul Iulian Nica a declarat că reorganizarea a avut ca scop operativitatea și eficientizarea acestui serviciu.
„SPGCL va avea în subordine două compartimente și anume Salubritatea, care deservește Stația de colectare și selectare a deșeurilor «Eco-Panciu» și sectorul Parcuri, spații verzi și lucrări comunitare, care se ocupă de administrarea dome-niului public al orașului Panciu. Pentru fiecare sector au fost aprobate organigrame și state de funcții proprii”, a precizat Iulian Nica.
Salubritatea prestează servicii către populație, respectiv de colectare a deșeurilor menajere, și nu va mai beneficia de alocații bugetare pentru asigurarea cheltuielilor, devenind un sector 100% autofinanțat.
„Analiza economică a ultimelor patru luni a demonstrat că acest sector se poate autofinanța. Partea de administrare a domeniului public, precum și lucrările comunitare, necesare pentru întreținerea acestuia, rămân, în continuare, finanțate de bugetul local”, a mai spus Iulian Nica. Viceprimarul a afirmat că, pentru efectuarea lucrărilor comunitare, ar mai putea fi folosit și personal angajat în baza Legii 76/2002. „Este vorba de posturi care vor putea fi ocupate în funcție de banii de care va dispune AJOFM, instituție care ne poate aproba maxim 50 de astfel de locuri de muncă. În prezent, noi avem ocupate 25 de posturi. Ele nu fac parte din organigrama în care sunt cuprinși angajații serviciului, salariile lor fiind finanțate integral din bugetul AJOFM”, a explicat Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?