Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Guvernul intenţionează să elimine cota unică


Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că Guvernul are intenția de a desființa cota unică de impozitare, introducând un impozit lunar de 25% asupra veniturilor de peste 4.000 de lei, de a majora impozitul pe profit la 25% și de a dubla valoarea taxelor și impozitelor locale. „PNL ia act cu stupoare și indignare de intenția Guvernului Boc-Udrea privind desființarea cotei unice de impozitare, majorarea impozitului pe profit și dublarea valorii ta-xelor și impozitelor locale. Potrivit unui document de lucru al Ministerului Finanțelor, actualul Executiv are în vedere modificarea articolului 57 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, majorând la 25% impozitul lunar asupra veniturilor ce depășesc 4.000 de lei, modificarea articolului 17 din aceeași lege pentru a aduce impozitul pe profit la 25% și modificarea articolelor 251, 258 și 263 prin care practic se dublează cuantumul taxelor și impozitelor locale, cu obligarea contribuabililor de a plăti aceste sume în cursului anului 2010”, a spus Antonescu, citind textul rezoluției. El a menționat că PNL are datoria să aducă la cunoștința opiniei publice din România „preparativele Cabinetului Boc-Udrea de împovărare fiscală a românilor, preparative denunțate săptămâna trecută inclusiv de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu”.
În plus, Antonescu a menționat că PNL „califică o asemenea inițiativă a Guvernului Boc-Udrea drept o tentativă de asasinat economic la adresa celui mai productiv segment al societății românești: clasa mijlocie”.
Liderul PNL a precizat că aceste măsuri reprezintă „proba ultimă a incompetenței și a lipsei crase de viziune economică a actualei guvernări”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?