Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Pastilele, preferatele vrâncenilor sinucigaşi


Majoritatea bolnavilor cu probleme psihice preferă tentativele de suicid cu pastile pentru că le sunt mai la îndemână, dar și pentru că pot atrage mai ușor atenția asupra lor. Medicii spun că la pastile apelează, de obicei, cei care doresc doar să atragă atenția și nu să se omoare.
Aleg de obicei pastile ușoare, care nu au efecte foarte grave, și în cantități moderate.
Cei mai hotărâți sunt cei care aleg metoda prin spânzurare și de multe ori, hotărârea lor este însoțită de o afecțiune psihică gravă.
Potrivit statisticilor de la Spitalul Județean, de la începutul acestui an aproape 50 de persoane au încercat să își pună capăt zilelor, 26 cu ajutorul medicamentelor, cinci prin autoagresiune, iar ceilalți prin înghițirea unor substanțe toxice, cum ar fi tomoxanul scos din uz de mai mult timp, dar cu efecte foarte grave asupra sănătății. Dintre medicamentele folosite, cele mai uzitate sunt carbamazepina, distonocalmul sau cele uzuale, cum ar fi para-cetamol sau aspirină. „Majoritatea celor care recurg la acest gest o fac într-un moment de slăbiciune și regretă după aceea. Metodele folosite sunt dintre cele mai diverse, însă cei mai mulți care fac astfel de căderi psihice, recurg la varianta medicamentelor cu alcool. Numai de la începutul acestui an, au ajuns la Unitatea de Primire a Urgențelor 26 astfel de cazuri. Din fericire, niciunul dintre ei nu a decedat, toți au fost salvați și trimiși ulterior la control psihiatric”, a spus Alina Pelin, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.
Anul trecut, printre cei cu tentative de suicid s-au numărat și două persoane care au încercat să se spânzure ori s-au aruncat de la etaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?