„Guvernul Boc şi experimentele nereuşite”

0
407


Deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica, a susținut, ieri, o declarație politică în Camera Deputaților pe tema instabilității din sistemul de educație. Parlamentarul a tras un semnal de alarmă față de lipsa de încredere pe care cetățenii, în cazul de față profesorii, o au față de instituțiile statului. Ciprian Nica a dat asigurări că parlamentarii PSD din județul Vrancea se vor bate pentru drepturile cadrelor didactice, la fel cum vor încerca și pentru drepturile pensionarilor sau ale oamenilor de afaceri.
„Cred că în acest moment românii care trăiesc în România nu mai au niciun fel de speranțe, nu mai au niciun fel de aspirații și, în același timp, nu mai cred în nimeni și în nimic”, arată deputatul Ciprian Nica.
Acesta s-a referit la o acțiune pe care ar fi dorit s-o demareze atât la nivelul Colegiului pe care îl reprezintă în Parlament, cât și al întregii Organizații PSD Vrancea de preluare a amendamentelor profesorilor la proiectul Legii Educației. El nu a condamnat lipsa de reacție a dascălilor în fața acestei inițiative, subliniind că „această atitudine de resemnare și de alienare a societății civile, în raport cu clasa politică este mediul propice pentru crearea și implementarea unor reguli politice care să ducă România înapoi cu 20 ani”.
„Executivul face experimente pe tot ce mișcă în țara asta. Face experimente pe pensionari, face experimente pe medici, face experimente pe magistrați sau pe profesori. Românii, fie că sunt bugetari sau întreprinzători particulari, se simt ca într-un imens lagăr de concentrare în care un domn, mic la stat și cu ochelari, se joacă cu butoanele destinelor noastre! Astăzi, învârte puțin butonul valorii punctului de pensie, mâine, învârte puțin butonul disponibilizărilor din administrație, iar poimâine pe cel al disponibilizărilor din educație!”, a mai spus Ciprian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here