Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Premii pentru elevii cu spirit creştin


Concursul de spiritualitate creștină „Sfântul Gheorghe – purtătorul de biruință” și-a desemnat ieri câștigătorii într-un cadru festiv, la biserica parohială „Sfântul Gheorghe”, imediat după oficierea slujbei. Organizat în perioada 19 – 23 aprilie la inițiativa preotului Dan Pătrășcanu, paroh la biserica tocmai amintită, și de soția sa Melania, profesor de religie la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, concursul a reunit peste o sută de elevi de clasele I – VIII și de liceu.
La secțiunea toacă – elevi de gimnaziu, premiul I a revenit lui Neculai Negoiță, elev al Liceului Pedagogic „Spiru Haret”, poziția secundă la aceeași secțiune fiind ocupată de Ion Mihalcea de la Åžcoala nr.7 din Focșani. Premiul al  III-lea a revenit lui Octavian Pătrășcanu, elev al Colegiului Național „Al. I. Cuza”. La aceeași secțiune, doar că pentru elevii de liceu, locul I a fost ocupat de Marina Dragu, elevă a Colegiului Național „Al. I. Cuza”, locul al II-lea a fost ocupat de Dorin Cristea, elev al Liceului Pedagogic „Spiru Haret”. Pe locul al III-lea s-a situat Valentin Dabija, elev al Liceului Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu.
În cadrul celei de-a doua secțiuni a concursului, cea de creație literară, premiul I, în rândul elevilor de gimnaziu, a fost acordat Adelei Rovenshi, elevă a Colegiului Național „Al. I. Cuza”, în vreme ce pe poziția secundă s-a clasat Marian Nan, elev al Centrului de Zi „Dănuț” din Broșteni. La secțiunea creație literară – gimnaziu, premiul al III-lea a fost acordat Corinei Fășioiu, elevă a Liceului Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești. La secțiunea creație literară – liceu, primul loc a fost ocupat de Andreea Savin, elevă a Colegiului Național „Al. I. Cuza”, în vreme ce locul secund a fost câștigat de Dana Strat, elevă a Liceului Pedagogic „Spiru Haret”. Locul al III-lea a fost acordat Dorinei Ciubotaru, elevă a Colegiului Național „Al. I. Cuza”. Îndrumătorii elevilor câștigători sunt profesorii Melania Pătrășcanu, Nicoleta Stanciu, Liliana Popa, Elisabeta Norocea și Niculina Surdu. Juriul a fost compus din personalități și specialiști în domeniu, propuși și numiți de către Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, în colaborare cu Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea și Parohia „Sfântul Gheorghe” din cartierul Sud. Președintele ju-riului a fost preotul Ion Dragu, inspector de religie.
Câștigătorii concursului au primit, la final, premii în bani, oferite cu sprijinul unor sponsori, icoane sfințite și cărți de rugăciuni din partea parohiei ce a organizat această inedită întrecere pe teme de religie. De asemenea, lucrările premiate la secțiunea de creație literară vor fi publicate în ziarul de spiritualitate creștină „Ecouri”, editat de elevii de la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, în colaborare cu Parohia „Sfântul Gheorghe” din  Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?