Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Biblioteca s-a mutat în aer liber


Bibliotecarii au sărbătorit „Ziua Bibliotecarului” în piața Teatrului „Mr. Gh. Pastia”, alături de cititori și au încheiat, astfel, seria de manifestări organizate cu ocazia „Săptămânii Naționale a Bibliotecilor”. Bibliotecarii din cadrul Centrului de Limbi Străine au organizat, ieri, în piața Teatrului Municipal, o expoziție de cărți în aer liber. Activitatea a oferit nume-roase surprize iubitorilor de lectură ce au ales să le fie alături bibliotecarilor, într-o zi atât de specială pentru ei.
În cadrul Campaniei „PRO Lectura”, bibliotecarii au pregătit cititorilor o adevărată „expoziție vie”, ce a avut menirea de a promova cartea, lectura, biblioteca și cultura, în general. Prin tot ce au rea-lizat, bibliotecarii spun că au dorit să se apropie și mai mult de oameni și să îi ajute să redescopere plăcerea de a citi.
Tot în cadrul activităților desfășurate în aer liber, bi-bliotecarii Centrului de Limbi Străine, alături de colegii lor de la Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu”, au lansat proiectul „Cărți de luat acasă”, proiect ce își propune să promoveze lectura prin oferirea gratuită de cărți doritorilor. Altfel spus, toți împătimiții de lectură pot alege cartea favorită din cele pe care bibliotecarii le-au pus la dispoziție, pentru a o răsfoi pe îndelete. După un asemenea regal de activități închinate „Săptămânii Naționale a Bibliotecilor”, Teodora Fân-tânaru, directorul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfires-cu”, le-a oferit diplome tutu-ror coordonatorilor din cadrul instituției  pe care o conduce, în semn de apreciere pentru munca depusă în derularea activităților ce au debutat încă de la începutul acestei săptămâni. „Finalul acestui spectacol al cărților, care s-a desfășurat pe întreaga săptămână, nu putea să fie decât unul pe măsură, tot în mijlocul cărților, ba mai mult, chiar în mijlocul oamenilor, în aer liber. De aceea am și dorit să denumim activitățile de vineri vii, pentru că în centrul acestora va sta, cum este și firesc, de ziua lui, însuși Bibliotecarul, amfitrionul acestei săptămâni speciale pentru profesia noastră. Tuturor colegilor bibliotecari, cele mai bune gânduri cu speranța ca prin nobila misiune pe care și-au ales-o vor atinge sufletul și spiritul cititorilor de astăzi și de mâine”, a declarat Teodora Fântânaru. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?