„Şi cei mici protejează natura”

0
569


Grădinița cu program prelungit „Dumbrava Minunată” din cartierul păncean Crucea de Sus a fost, ieri, gazda manifestării intitulate „Åži cei mici protejează natura”, desfășurată în cadrul proiectului educațional „Ziua Pământului” și dedicată sărbătorii cu același nume.
La eveniment au participat, alături de părinții preșcolarilor, primarul Ion Petre, viceprimarul Iulian Nica, precum și reprezentanți ai instituțiilor publice.
Activitatea a debutat cu un cuvânt introductiv al educatoarei Zamfirița Toșcuță, urmat de un videoclip de prezentare al activităților cu caracter ecologic, desfășurate în comun cu elevii Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza”. Ulterior, preșcolarii au evoluat într-un program artistic alcătuit din cântece și poezii, completat de o paradă a costumelor realizate din materiale reciclabile și biodegradabile.
Cu același prilej, elevii clasei a IV-a B, îndrumați de învățătoarea Dorina Pricop, au prezentat o expoziție de picturi și desene tematice intitulată „Salvați planeta!”. Educatoarea Zamfirița Toșcuță a precizat că, în următoarele zile, copiii vor distribui în oraș „Scrisoarea Pămân-tului”, un document prin care aceștia atrag atenția asupra efectelor poluării  mediului înconjurător.
În finalul manifestării, primarul Ion Petre a subliniat rolul important pe care îl are educația ecologică. „Puterea exemplului este cel mai bun imbold pe care noi, cei mari, îl primim de la generația tânără pentru a contribui la păstrarea unui mediu curat. Prin programul prezentat, copiii au arătat că sunt responsabili și că le pasă cum va arăta Pământul în viitor. Alături de ei, și administrația publică locală va avea în atenție, ca și până acum, proiecte în domeniul protecției mediului, unul dintre acestea fiind «Eco-Panciu, Sistem performant de management al deșeurilor”, a concluzionat primarul Petre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here