Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Virgil Cristian, Şef la Anticorupţie


Comisarul șef Virgil Cristian este șeful Serviciului Județean Anticorupție Vrancea, lucru care, de altfel, era de așteptat. Interviul structurat pe probleme profesionale, susținut la București în cursul zilei de luni, a fost câștigat de comisarul șef Virgil Cristian, acesta obținând o notă mai mare decât contracandidatul său, comisarul șef Ionel Balercă. Comisarul șef Virgil Cristian a precizat că principala sa preocupare va fi aceea de a preveni faptele de corupție ale colegilor din cadrul Ministerului Administrației și Internelor. „În primul rând vreau să mă implic în combaterea și prevenirea actelor de corupție. Aceasta va fi principala mea sarcină și voi avea grijă ca toate cazurile cu care ne vom confrunta să fie tratate așa cum trebuie”, a afirmat comisarul șef Virgil Cristian, noul șef al Serviciului Județean Anticorupție Vrancea. Rezultatele concursului au fost făcute publice la două zile de la susținerea testelor. Imediat după probe, comisarul șef Virgil Cristian a precizat că examenul a fost destul de complex și stufos din punct de vedere al problematicii și că la fiecare concurs există învinși și învingători.
Până ieri, comisarul șef Virgil Cristian a ocupat, vreme de aproximativ patru ani, funcția de șef al Compartimentului de Inspec-ție Internă din cadrul IPJ, iar înainte a fost, printre altele, și șef al Serviciului Poliției Rutiere, dar și adjunct al inspectorului șef al IPJ pe probleme de ordine publică și poliție rutieră.
Inițial, șefia Serviciului Județean Anticorupție Vrancea a fost râvnită de trei ofițeri, cei doi care au și participat la concurs și comisarul șef Ion Rusu, șeful Poliției Transporturi Feroviare. Acesta din urmă nu s-a mai prezentat la concurs din motive personale, după cum susțin reprezentanții Direcției Generale Anticorupție. Nu este exclus ca polițistul să se fi retras pentru că nu a avut timp suficient să parcurgă toată bibliografia, care a fost stufoasă, așa cum nu este exclus nici faptul să nu mai fi participat deoarece se cam bănuia cine va câștiga. Serviciul Județean Antico-rupție Vrancea nu mai avea șef cu acte în regulă de la finele anului 2008, când fostul șef a renunțat la funcție. De atunci și până ieri, atribuțiile de șef au fost îndeplinite de inspectorul principal Leonard Poșircă, care nu a dorit să se înscrie la acest concurs.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?