Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Proteste în administraţia publică


Sindicaliștii din administrația publică au declarat, miercuri, după discuțiile de la Ministerul Muncii, că nu au primit nicio soluție pentru pro-blemele pe care le au și vor continua protestele anunțate, sindicaliștii de la Publisind și Sed Lex amenințând că vor declanșa și ei acțiuni de protest. Președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA), Romel Neagu, a declarat la finalul discuțiilor că întâlnirea, la care a participat doar secretarul de stat Valentin Mocanu, a fost „informală, doar pentru a demonstra că există dialog social”, nee-xistând vreun rezultat. „Vom continua acțiunile de protest: pe 29 aprilie miting în Piața Victoriei și pe 5 mai grevă generală. Am avut aceeași discuție, fără să fie rezolvate revendicările noastre”, a spus Romel Neagu.
Președintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat că nu s-a rezolvat nimic la discuție, motiv pentru care  luni va fi stabilită și anunțată data grevei generale. „Până când nu vor găsi soluții pentru contractele colective de muncă, hotărârile judecătorești definitive și până când nu se va face dreptate, colegii din țară vor intra în grevă generală. Se încearcă să se găsească soluții, dar e deja sfârșitul lunii aprilie și cred că intenția Guvernului este să tragă de timp, nu să găsească soluții”, a mai spus Oprescu. Întrebat dacă în cadrul discuțiilor de la Ministerul Muncii s-a analizat și problema disponibilizărilor anunțate, președintele FNSP a răspuns negativ, adăugând că acest mesaj transmis de către Guvern ar avea ca scop „intimidarea acțiunilor sindicale”. Vicepreședintele Sed Lex, Răzvan Bordeanu, a declarat că până acum s-a încercat găsirea de compromisuri care însă nu au fost identificate, Guvernul nefăcând decât „să ne amâne de la o săptămână la alta”.
Secretarul general de la Publisind, Gabriel Chifu, s-a declarat „consternat” de modul în care au decurs discuțiile cu reprezantanții Ministerului Muncii, pe care le-a catalogat ca fiind „dure”. Secretarul general de la Publisind a mai spus că și Blocul Național Sindical pregătește organizarea de mitinguri în toată țara, cel mai probabil pe 29 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?