Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Primarul Cazacu va contesta în instanţă decizia ANI


Primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, va contesta în instanță decizia Agenției Naționale de Integritate (ANI), cum că s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate, întrucât este și administratorul unei firme. Primarul Cazacu a adăugat că va urma această procedură deși nu s-a aflat niciun  moment în incompatibilitate, iar Curtea Constituțională a declarat ca neconstituționale mai multe articole din Legea de funcționare a ANI.
„Am primit, marți seară, decizia ANI, în care se susține că m-aș fi aflat în incompatibilitate, lucru care nu este adevărat. Luni voi contesta în instanță această decizie, cu toate că nu are niciun fundament legal pentru că nu m-am aflat niciun moment în incompatibilitate, iar Curtea Constituțională a declarat ca neconstituționale mai multe articole din Legea de funcționare a ANI”, a spus primarul Iordache Cazacu.
Primarul comunei Fitionești a precizat că acuzațiile care îi sunt aduse de ANI nu sunt adevărate deoarece nu s-a aflat niciun moment în stare de incompatibilitate. „După ce am fost ales primar al comunei Fitionești, am trecut toate acțiunile societății și am renunțat la calitatea de administrator, încheind în acest sens declarații notariale care, ulterior, au fost operate la Registrul Comerțului. Copii de pe toate aceste documente le-am transmis la ANI. Nu m-am aflat niciun moment în stare de incompatibilitate”, a precizat primarul Iordache Cazacu.
Primarul Iordache Cazacu a susținut că toată această situație a fost creată de prefectul Ion Oprea și directorul Gărzii Financiare Vrancea, Mugurel Mălureanu, cei doi făcând presiuni asupra sa în campania electorală pentru alegerile prezidențiale de anul trecut, să nu mai facă campanie electorală pentru PSD. El a mai adăugat că în toată această acțiune de inti-midare au fost folosite instituțiile statului pentru a-i reduce la tăcere pe adversarii politici ai PDL, partid din care cei doi fac parte. „Instituțiile statului au fost folosite pentru a-i reduce la tăcere pe adversarii politici ai PDL, lucru care s-a întâmplat și în cazul meu”, a mai afirmat primarul din Fitionești.
Vă reamintim că, în luna octombrie 2009, prefectul Ion Oprea a încercat să îl oblige pe secretarul comunei Fitionești să semneze un raport din care reieșea că primarul localității, Iordache Cazacu, este incompatibil cu funcția deținută. Prefectul l-a chemat pe secretarul comunei, Roxana Elena Manea, și i-a solicitat să semneze raportul amenințîndu-l că nu își îndeplinește sarcinile de serviciu. În fața refuzului secretarului, prefectul l-a obligat să meargă la primărie însoțit de un jurist din Prefectură cu scopul de a întocmi acest act ilegal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?