Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Aproape două mii de cărţi pentru 100 de copii!


Vă mai amintiți serile în care, înainte de culcare, mama sau tata vă purtau în lumi minunate, citindu-vă povești? Vă mai amintiți personajele fermecătoarelor basme ale lui Andersen, aventurile lui Jules Verne, delicatele povestiri ale lui Emil Gârleanu, gingășia poeziilor Elenei Farago, Amintirile lui Creangă și ale atâtor alți scriitori care, dincolo de lumile fantastice în care ne-au transportat, ne-au făcut să deosebim binele de rău, urâtul de frumos, ne-au învățat omenia, curajul, generozitatea și au contribuit la formarea noastră ca oameni? Pentru cei aproape 100 de copii din Tîrîtu, toate acestea erau, până acum trei săptămâni, necunoscute. De acum încolo însă, prin generozitatea voastră, a celor care le-ați dăruit aproape 2000 de cărți, și copilăria lor se va țese cu povești. În cătunul lor vor exista cărți. În școala lor va exista bibliotecă. Pentru ei, cotidianul nostru, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” a derulat, pe parcursul a trei săptămâni, Campania „Dăruiește o carte copiilor din Tîrîtu!”. V-ați copilărit și ați făcut, cu fiecare poveste, câte un copil fericit! Vă mulțumim!

Campania „Dăruiește o carte copiilor din Tîrîtu!”, derulată de Monitorul de Vrancea în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” s-a finalizat, ieri, cu un rezultat remarcabil: aproape 2000 de cărți de povești dăruite, odată cu mesajele lor, de foarte mulți vrânceni și nu numai! Acestea vor constitui, în școala din satul Tîrîtu, comuna Poiana Cristei, o bibliotecă la care vor avea acces cei peste 100 de copii care trăiesc acolo. Pe lângă cărți, acestora le-au fost dăruite și foarte multe jucării, mai mult decât binevenite mai ales pentru prichindeii de grădiniță. Pe parcursul celor trei săptămâni de campanie, au lăsat cărți la sediul redacției noastre precum și la secțiile Bibliotecii Județene foarte multe persoane, adulți și copii, care au dorit ca gestul lor să rămână anonim. De asemenea, au dăruit cărți elevii Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu”, coordonați de profesorul de limba română Daniela Cazacu și bibliotecara Colegiului, Mihaela Voicu, elevii Åžcolii Postliceale „Carol Davila”, cei de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” coordonați de profesorul de limba română Elena Deju și profesorul de chimie Corina Giurcă, prichindeii de la Grădinițele nr.1, 2, 3, 6, 7, 18, Åžcolile generale nr. 10 „Duiliu Zamfirescu”, nr. 7 și nr. 9 „Åžtefan cel Mare”, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” din fondul său de carte, bibliotecari, cititori ai bibliotecii, Biblioteca din Galați precum și vrâncenii Virgil Marian Åžerbu, Florentina Mihalache, Elena din Câmpineanca, Costel și Sanda Mititelu, Vasilica Isac și Nadia Fotache.
Campania „Dăruiește o carte copiilor din Tîrîtu” s-a finalizat ieri, într-un cadru festiv, la Secția pentru copii a Bibliotecii Județene. Evenimentul s-a alăturat manifestărilor prilejuite de Săptămâna Națională a Bibliotecarilor și la el au participat elevi, cadre didactice, profesorul coordonator al Åžcolii din Tîrîtu, Nicușor Sandu, bibliotecari precum și directorul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu”, Teodora Fîntînaru și directorul cotidianului nostru. Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Åžcolar Județean, Maria Lupu, a apreciat „generozitatea acestui proiect care într-adevăr, sunt convinsă că s-a născut din dorința de bine și de evitare a excluziunii sociale. Pentru că trebuie să recunoaștem că spațiul geografic în care se află satul Tîrîtu generează un fel de izolare a școlii, a copiilor și chiar a oamenilor de acolo. Din acest punct de vedere mulțumesc în mod deosebit echipei «Monitorului de Vrancea» care a identificat problema și a găsit un punct de plecare, pentru că poate vom conti-nua și noi, învățând de la dumneavoastră ce înseamnă bunătatea”. De asemenea, copiii au dorit să transmită mesajul lor, celor din Tîrîtu. Foarte emoționat, Dan Sima, elev în clasa a doua la Step by step, a transmis că el și colegii lui „doresc să vă împliniți visul de a avea propria voastră bibliotecă, așa cum avem și noi în Åžcoala nr.7 din Focșani. Sperăm ca lectura să vă ofere multe sa-tisfacții și învățătură iar cartea să vă de-vină încet-încet, cel mai bun prieten!”.
Biblioteca copiilor din Tîrîtu va fi pentru totdeauna, o bibliotecă specială, altfel decât oricare alta. Åži asta datorită vouă, cititorilor noștri, iubitorilor de lectură care ați răspuns cu atâta generozitate la Campania cotidianului nostru al cărui partener de nădejde a fost Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu”. În aceste vremuri în care banii primează, iată că mai există oameni care pun mai presus de orice, sufletul. Pentru că dincolo de a fi o poartă spre cunoaștere, ce altceva mai poate fi cartea dacă nu un balsam pentru suflet?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?