Profesorii intră în grevă generală

0
10


Profesorii din județ vor intra în grevă generală mâine. Potrivit estimărilor înaintate de liderii județeni ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, la acțiunile de protest sunt așteptați să ia parte, joi, aproximativ 70 % dintre profesorii care au semnat petiția în acest sens. „Cert este că așa cum s-a stabilit la nivelul celor patru confederații sindicale, joi vom intra în grevă generală. Din rezultatele referendumului realizat la nivel de județ reiese că peste 70 % din profesori au semnat că doresc să participe la grevă. Colegii implicați în examenul de Bacalaureat și care au semnat pentru grevă probabil nu vor participa la procesul de examinare”, a declarat Constantin Grigore, liderul Federației Sindi-catelor Libere din Învăță-mânt.
Åžefii din învățământul vrâncean nu își fac mari griji și spun că dacă vor fi mulți profesori examinatori care să intre în grevă, probabil se va amâna examenul de Bacalaureat cu o zi. Dascălii vor ca prin gestul lor să tragă un semnal de alarmă deoarece sistemul educațional se prăbușește. Oficialii din Inspectoratul Åžcolar au găsit deja soluții pentru a-și continua activitatea. „În cazul în care vor fi puțini profesorii ce participă la grevă, vom lua măsura de a-i înlocui cu alții. În cazul în care numărul profesorilor ce vor protesta va fi unul ridicat, vom trimite situația la Minister și se va hotărî ce vom avea de făcut”, a declarat Stan Rogoz, inspector școlar general.
Sindicaliștii a-nunță, însă, că aceasta este doar o primă acțiune de protest și că ele vor continua, culminând chiar cu neîncheierea situațiilor școlare ale elevilor pe anul școlar 2009 – 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here