Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Piaţa Unirii, gata la sfârşitul lunii iunie


Lucrările de reabilitare la Piața Unirii din centrul municipiului Focșani ar putea fi finalizate la sfârșitul lunii iunie. Potrivit primarului Decebal Bacinschi, de când vremea s-a îmbunătățit, și rezultatele au început să apară. „Venim după o iarnă grea. Zilele trecute am discutat cu ei (constructorii-n.r.) și pentru prima dată de când au început lucrările, simt că se mișcă mai bine. Sigur că se poate și mai bine. Dacă se va lucra cu program prelungit și în două schimburi, până la sfârșitul lunii iunie lucrările ar trebui să fie finalizate”, a declarat Decebal Bacinschi.
Edilul municipiului Focșani mai spune că în proporție de 80 la sută, lucrările au fost efectuate și că, în prezent, se lucrează la toate obiectivele proiectului. La ședința de luna viitoare, lucrătorii vor da din nou raportul în fața primarului în ceea ce privește efectuarea lucrărilor.
Vă reamintim că primul termen de finalizare a lucrărilor la Piața Unirii era data de 30 noiembrie 2009, numai că nu a putut fi respectat. Lucrările de modernizare a Pieței Unirii și a Grădinii Publice costă 7.915.889 euro fără TVA, din care 5 milioane de euro (63,16%) au fost alocați prin programul Phare 2006, 1.666.666 euro (21,06%) din Fondul Național și 1.249.222 euro (15,78%) de la Consiliul Local Focșani. Investiția presupune reabilitarea Pieței Unirii, amenajarea zonei vechiului hotar dintre Muntenia și Moldova, reabilitarea zonei arheologice, construcția Centrului Meșteșugăresc, reabi-litarea fostului Cinema Balada, a Ateneului Popular „Maior Gh. Pastia”, amenajarea de parcări și reabilitarea Grădinii Publice, unde va fi amenajat și un luciu de apă. De asemenea, proiectul mai prevede refacerea pavimentului, consolidarea monumentelor istorice și amenajarea unei fântâni. Åži parcurile Bălcescu și Teatru ar putea fi reabilitate. Primarul Bacinschi spune că au fost depuse două proiecte de mediu privind zonele verzi și parcurile, în care au fost cuprinse aceste două lucrări. Ministerul Mediului a fost înștiințat cu privire la aceste proiecte, și rămâne să își dea acordul pentru ca Primăria Focșani să poată accesa fondurile europene necesare efectuării lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?