Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Dăruieşte o carte copiilor din Tîrîtu!


Elevii claselor a IX-a J, a IX-a I și a X-a F de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani, coordonați de Elena Deju, profesor de limba română și Corina Giurcă, profesor de chimie, au reușit să adune aproximativ 100 de cărți de povești pe care le-au dăruit prichindeilor din Tîrîtu. Ei s-au alăturat astfel campaniei inițiată de cotidianul nostru în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu”, „Dăruiește o carte copiilor din Tîrîtu!”, care va lua sfârșit astăzi. Prichindeii din satul Tîrîtu, comuna Poiana Cristei, vor avea, astfel, în școala din cătun, pentru prima dată, o bi-bliotecă de unde vor putea împrumuta cărți. „Am oferit cărțile copiilor din Tîrîtu cu mare drag deoarece elevii noștri au înțeles că fiecare gest al lor aduce petale de fericire în viața unui copil. De altfel, cine dă cui merită, își primește, dând, răsplata”, a declarat profesoara Elena Deju.
Astăzi, la ora 13.00, la Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene, va avea loc festivitatea de închidere a Campaniei noastre. Oricine dorește poate să participe la acest eveniment în cadrul căruia reporterii noștri au realizat și o expoziție de fotografie, cu aspecte din viața prichindeilor ce trăiesc în cătunul izolat mai tot anul, din pricina drumurilor  impracticabile.
Reamintim că în satul Tîrîtu trăiesc peste 100 de copii din care 73 frecventează grădinița și clasele I-VIII, la școala din localitate. Instituția care arată jalnic, nu este dotată cu cine știe ce materiale didactice iar în cătun nu există librărie sau bi-bliotecă. Ca să își cumpere rechizite, copiii sau părinții lor trebuie să ajungă la Poiana Cristei, aflată la 15 kilometri distanță, lucru foarte greu de realizat din pricina drumurilor impracticabile. De aceea, o bi-bliotecă în școală ar fi binevenită. Te așteptăm și astăzi la sediul redacției noastre, sau la orice secție a Bibliotecii Județene, cu o carte pentru puștii din Tîrîtu. Chiar dacă oficial, astăzi Campania noastră ia sfârșit, donații de carte pot fi făcute și de acum înainte, la orice secție a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?