Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

O săptămână de sărbătoare la Biblioteca Judeţeană


Bibliotecarii și-au deschis, de ieri, pentru o săptămână, porțile cu prilejul „Zilei Naționale a Bibliotecilor”. Holul sediului central al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” a fost gazda unor frumoase expoziții de carte. Printre primii cititori care și-au manifestat interesul de a răsfoi paginile cărților expuse de bibliotecari a fost Mircea Diaconu, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea.
El s-a arătat încântat de modul în care bibliotecarii au pregătit această manifestare care ar trebui să trezească interesul unui număr cât mai mare de persoane să își îmbunătățească bagajul de cunoștințe, prin lectură. Vicepreședintele administrației județene a dorit să-l felicite pe directorul bi-bliotecii județene, Teodora Fîntînaru, deoarece acordă acestui eveniment o mare importanță și aduce un plus de valoare societății în care  trăim cu toții. „Nu vreau să motivez nici într-un fel ceea ce se întâmplă cu cultura dar dacă nu avem cultură, degeaba existăm. Toate cuvintele triviale care se folosesc astăzi au legătură cu cultura. Este jenant că aceste aspecte se întâlnesc la cel mai înalt nivel al societății românești. Prin ceea ce faceți, în mod sigur contribuiți la bunul mers al societății românești care are nevoie de o îmbunătățire a culturii, de o îmbunătățire spirituală a fiecăruia dintre noi. Degeaba avem calculatoare, degeaba avem sistem informațional și ne lăudăm că avem un număr mare de computere pe cap de locuitor dacă în cap, în sufletul nostru cultura nu își găsește locul exact. Biblioteca oferă cartea”, a declarat Mircea Diaconu, vicepreședintele CJ Vrancea. Tot în cadrul acti-vităților de ieri s-au aniversat 100 de numere ale revistei „Oglinda Literară” al cărei redactor șef este Gheorghe Neagu. Tot în cadrul aceleiași zile a fost lansată campania „O carte pentru suflet”.
Întâlnirile scriitorilor vrân-ceni cu cititorii nu au întârziat nici ele să apară, activitățile încheindu-se cu o expoziție filatelică intitulată „Luceferi ai Literaturii Române”. „Ne-am propus ca în această săptămână să arătăm ce facem zilnic. Bibliotecarul și-a schimbat imaginea, reprezintă o componentă foarte importantă  alături de instituția pe care o reprezintă în comunitate. Am pregătit pentru întreaga săptămână o serie de manifestări care de care  mai interesante, expoziții cu cărți și cu idei, cum stă bine unei biblioteci. În acest hol sunt expoziții care pun în valoare cartea, pomul cunoașterii, treptele cunoașterii vorbind metaforic, o expoziție cu obiecte găsite în cărți. Fiecare secție va pune în valoare colecțiile pe care le gestionează. Bun venit în casa bibliotecii, să aveți împreună o săptămână luminată de carte, de înțelepciunea și de frumusețea profesiei noas-tre”, a fost mesajul pe care directorul Teodora Fîntînaru l-a transmis cititorilor vrânceni.
Sărbătoarea bibliotecarilor va continua și astăzi la Grădinița nr.18 din Focșani unde, în parteneriat cu Secția pentru Copii și Tineret, va fi lansat programul „Biblioteca la tine acasă”. Totodată le vor fi expuse celor mici și colecțiile de carte ce le sunt recomandate spre lectură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?