Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Budincă cu brânză şi legume


Ingrediente:
Pentru o tavă de tartă de 25 cm:
800 gr de legume congelate sau proaspete și fierte 10 minute în apă cu sare (legumele sânt brocolli, conopidă și ceapă)
250 gr de brânză moale
250 gr de brânză coteggi (se poate folosi o brânză moale ușor sărată)
4 ouă
100 gr brânză galbenă rasă
4 linguri de făină
2 linguri de pesmet
 Mod de preparare:
Legumele în afara cepei vin fierte 10 minute în apă cu sare. Ceapa vine puțin înăbușită în ulei. Dacă legumele sunt congelate nu trebuie fierte numai de clătit cu apă și lăsate să se scurgă. Într-un bol amestecăm ouăle cu brânzeturile în afară de cea galbenă. Din ea luăm 4 linguri în compoziție restul este pe deasupra. Adăugăm făina, pesmetul, legumele scurse și ceapa. Dăm gust cu sare, piper și puțină nucșoară rasă. Așezăm compoziția într-o tavă de tartă și presărăm deasupra brînza galbenă rasă sau felii. Coacem la 180 de grade o oră până budincă este rumenită (dacă vă place brînza mai moale putem să presărăm pe bu-dincă cu 10 minute înainte de a o scoate din cuptor).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?