Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Au dăruit cărţi copiilor din Tîrîtu


Elevii Colegiului „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, coordonați de profesorul de limba română, Daniela Cazacu și bi-bliotecarul Mihaela Voicu s-au alăturat campaniei noastre și au realizat o colectă de carte destinată copiilor din Tîrîtu. „Vom colecta cărți și în zilele următoare și le vom dărui din toată inima copiilor din Tîrîtu. Chiar și copilul meu, care este în clasa a doua, auzin-du-mă vorbind despre această campanie, a ținut să dăruiască o carte și a ales «Fram, ursul polar»”, a declarat profesor Daniela Cazacu. Tot ieri, la sediul redacției noastre au adus cărți și elevii Åžcolii Postliceale „Carol Davila” din Focșani. Până mâine, oricine se poate alătura Campaniei inițiată de cotidianul nostru, „Dăruiește o carte copiilor din Tîrîtu” și derulată în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu”.
Prichindeii din satul Tîrîtu, comuna Poiana Cristei, vor avea, astfel, în școala din cătun, pentru prima dată, o mică bi-bliotecă de unde vor putea împrumuta cărți. Până în prezent, foarte mulți vrânceni și-au arătat disponibilitatea de a contribui cu o carte la realizarea acestui proiect, teancurile de volume cu poveștile copilăriei crescând vertiginos, de la o zi la alta.
Reamintim că în satul Tîrîtu trăiesc peste 100 de copii din care 73 frecventează grădinița și clasele     I-VIII, la școala din localitate. Instituția care arată jalnic, nu este dotată cu cine știe ce materiale didactice iar în cătun nu există librărie sau bibliotecă. Ca să își cumpere rechizite, copiii sau părinții lor trebuie să ajungă la Poiana Cristei, aflată la 15 kilometri distanță, lucru foarte greu de realizat din pricina drumurilor impracticabile. De aceea, o bi-bliotecă în școală ar fi binevenită. Te așteptăm în continuare la sediul redacției noastre, sau la orice secție a Bibliotecii Județene, cu o carte pentru puștii din Tîrîtu. Copilărește-te și fă, cu fiecare poveste, câte un copil fericit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?