Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Norul de cenuşă a provocat pierderi de milioane de euro


Anularea curselor ae-riene din cauza restricțiilor de zbor impuse de norul de cenușă, a făcut o gaură de milioane de euro în buzunarul companiilor aeriene.
Doar Taromul are pe zi pierderi de peste 1,1 milioane de euro, iar cele 12 aeroporturi închise din țară au acumulat și ele pierderi de ordinul mi-lioanelor de euro.
Potrivit lui Marin Anton, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastruc-turii, companiile de stat pierd de pe urma norului de cenușă circa 1,8-2 milioane de euro pe zi. În afară de pierderile de venituri suferite ca urmare a anulării curselor, companiile aeriene au cheltuieli suplimentare și cu devierea altor curse, cu asistența acordată fie pasagerilor rămași pe aeroporturi, fie aero-navelor nevoite să staționeze în diverse părți ale lumii.
În vreme ce operatorii aerieni își calculează pierderile cauzate de anularea a sute de zboruri, hotelurile din vecinătatea aeroporturilor și-au deschis larg porțile pentru a primi oamenii rămași la sol.
Pregătiri intense fac și transportatorii rutieri, care estimează o creștere a volumului de pasageri de cel puțin 10%, în urma închiderii spațiului aerian român, care s-ar putea re-deschide astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?