Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Guvernul nu mai asigură finanţări pe Ordonanţa 7/2006


Guvernul nu a alocat niciun ban pentru finanțarea proiectelor de investiții derulate de autoritățile locale din Vrancea, în baza OUG 7/2006. Un asemenea caz este și cel al comunei Obrejița unde este în derulare un proiect care vizează construirea unei baze sportive. Primarul comunei Obrejița, Nicu Pardos, a declarat că, deși anul trecut au fost începute lucrările la această investiție, Guvernul nu a alocat niciun ban.
„Avem în derulare trei proiecte de investiții în baza ordonanței 7. Este vorba de construirea unei baze sportive, o sală de sport și o grădiniță. La baza sportivă, firma care a câștigat licitația a executat, în 2009, lucrări în valoare de 200 de mii de lei, dar guvernul nu a dat niciun ban așa cum prevedea ordonanța 7 din 2006. Constructorul a încetat lucrările și nici nu cred că vor mai fi reluate prea curând deoarece nu cred că mai sunt șanse ca Guvernul să ne dea banii”, a precizat primarul din Obrejița, Nicu Pardos.
În baza OUG 7/2006, autoritățile locale din comuna Obrejița obținuseră finanțare pentru a construi o bază sportivă ultramodernă dotată cu toate facilitățile. Baza sportivă conține un teren de fotbal la standardele UEFA, o pistă de atletism, groapă cu nisip pentru sărituri, vestiare, grupuri sanitare, dușuri, vestiare pentru arbitri și o tribună care va avea 72 de locuri. Valoarea totală a acestei investiții este de 560 mii lei.
De asemenea, în comuna Obrejița ar trebui să mai fie construită o sală de sport în valoare de 140 de mii de lei, finanțarea urmând să fie asigurată prin Compania Națională de Investiții(CNI), dar și o grădiniță care va avea trei săli de clasă, cancelarie, grupuri sanitare, loc de joacă pentru copii. Valoarea investiției este de 110 mii lei. Primarul din Obrejița, Nicu Pardos, este sceptic și în ceea ce privește realizarea acestor investiții. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?