De astăzi, de la ora 12.00, începe să plouă serios

0
19


Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a avertizat că de astăzi, începând cu ora 12.00, va ploua serios în România, precizând că ploile nu vor aduce la sol materie din norul vulcanic ce afectează spațiile aeriene. Ion Sandu a arătat că, potrivit estimărilor meteorologilor, norii de ploaie se vor forma la o altitudine de sub 6.000 de metri, iar în ipoteza în care norul de cenușă își va menține altitudinea actuală, adică de peste 6.000 de metri, atunci nu vor fi probleme, pentru că nu vor interacționa.
Sâmbătă, Administrația Na-țională de Meteorologie a anunțat că norul de cenușă vulcanică se va extinde asupra Europei până sâmbătă, la ora 21.00, incluzând teritoriul României, dar țara nu va fi afectată de cenușă la nivelul solului.
De altfel, directorul Administrației Naționale de Meteorologie a explicat că eventualele ploi care ar putea să cadă în perioada tranzitării României de norul de cenușă nu vor afecta solul, pentru că norul se află la o altitudine de peste 6.000 de metri, în timp ce toți norii potențiali de ploaie se află sub această înălțime, astfel că stropii de ploaie nu vor trece prin norul de cenușă și să aducă la sol materie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here