Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Mişu Găinuşă a dat cu „Scândura de Frizerie“ în Focşani


Echipa Cronicii Câr-cotașilor a debarcat la Promenada Mall din Focșani pentru „Scândura de frizerie”, o carte semnată Mihai Găinușă. Sute de focșăneni au venit la întâlnirea cu focșănenii care îi privesc în fiecare săptămână la televizor și îi ascultă în fiecare zi la Kiss Fm. Åžerban Huidu, Mișu Găinușă, Mistrețu, Dezbrăcatu’, Oana Paraschiv, Hrubaru, Bebelușele Oana și Ioana, într-un cuvânt Cârcotașii, au dat autografe. Pe cartoline, carnete de student, ghips, caricaturi supradimensionate și pe „Scândura de frizerie”. La lansare a fost prezent și președintele Consiliului Jude-țean, Marian Oprișan, care a primit cartea lui Mihai Găinușă, cu toate semnăturile echipei Cronicii.
Cârcotașii au fost întâmpinați cu căldură și simpatie nedisimulate. Doi dintre ei – Oana Paraschiv și Cristi Hrubaru – au venit acasă, și asta se simte. Lucrurile au decurs în stil pur cârcotaș: Åžerban a salutat atât publicul, cât și scriitorul. Mișu, emoționat, le-a mulțumit tuturor celor care au venit la o întâlnire între prieteni. Vorbește simplu despre carte: e important pentru el să fie citită, iar apoi impresiile să fie împărtășite sincer: „mi-a plăcut, sau nu mi-a plăcut”.
Dezbrăcatu’ a făcut dezvăluiri: după sesiunea de autografe, toți colegii merg la Oana Paraschiv acasă. Chiar și Oana e de acord, care nu știa nimic despre gândurile colegilor săi. Dezbrăcatu’ a anunțat că și el pregătește o mare lansare în toamnă: noul soi de vin „Dezbrăcatu’ de Focșani” – un vin ușor acidulat, amic cu mâncărurile ușoare.
Hrubaru s-a lăudat că a citit 3 capitole din carte. A fost atât de convingător încât aproape că a fost crezut. Noroc de Åžerban, căruia nu-i scapă nimic: „Hrubarule, cartea e compusă din mai multe povestiri, nu e pe capitole!”. Oana nu a dormit două zile ca să poată să facă o recenzie la înălțime pentru „Scândura de frizerie”. Mișu i-a reamintit că ar fi trebuit să folosească în expunere cuvintele cheie pe care i le-a solicitat: „genial”, „carte de referință”, „lectură obligatorie”, „materie de BAC”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?