Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

„Europa în dialog cu cetăţeanul“


Membrii Biroului de Consiliere pentru Cetățeni Focșani, au organizat, ieri, în sala de ședințe a Consiliului Local, dezbaterea „Europa în dialog cu cetățeanul”. La discuție au prezenți reprezentanți ai Agenției județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM),  Serviciului de Probațiune de pe lângă Tribunalul Vrancea, organizații non guvernamentale și cetățeni. Alături de Alina Iosifescu, coordonator relații publice din cadrul Asociației Naționale a Birourilor de Consiliere pentru Cetățeni, deputatul Cristian Dumitrescu s-a aflat Francois de Kerever, stagiar al Åžcolii Naționale de Administrare (ENA) din Paris. Tânărul efectuează stagiul de patru luni pe lângă ambasadorul Franței la București.
În cadrul dezbaterilor au fost prezentate instituțiile europene în anul combaterii sărăciei și excluziunii. Participanții au subliniat că, încă de la începuturile Uniunii Europene, aceasta s-a constituit ca un organism de consolidare care vine în sprijinul al statelor mai slabe dezvoltate. S-a mai discutat și faptul că veniturile mici și sărăcia sunt principalele cauze ale excluziunii sociale dar și despre dezinteresul cetățenilor față de modul de funcționare a Uniunii Europene și a instituțiilor ei.
„Oamenii trebuie să conștientizeze că această comunicare și acest permanent contact între instituțiile europene este foarte important. Åži nu este o problemă a țărilor cum este România, care abia a intrat, ci a întregii Uniuni Europene. Nu știu câți români sau focșăneni știu că se pot adresa în anumite circumstanțe instituției căreia îi spune Curtea de Justiție. Astfel de dezbateri au loc în majoritatea țărilor Uniunii”, a declarat deputatul Cristian Dumitrescu. În cadrul discuțiilor s-a încercat familiarizarea cetățenilor nu numai cu privire la instituțiile Uniunii Europene ci și cu drepturile și obligațiile pe care le au ca cetățeni europeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?