Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Salată de conopidă


Ingrediente:
1 conopidă mijlocie (800 g)
4 căței usturoi
câteva fire de pătrunjel verde (facultativ)
2 gălbenușuri crude
1 gălbenuș fiert
ulei,
sare,
piper
zeamă de lămâie
1 linguriță muștar
 
Mod de preparare:
Curățăm conopida și o desfacem în buchețele pe care le punem la fiert în apă cu puțină sare cam 20 minute, după care o scoatem din apă și o lăsăm la scurs. Între timp facem o maioneză din două gălbenușuri crude, unul fiert, ulei, muștar, zeamă de lămâie, sare și piper. Mărunțim conopida și o încorporăm puțin câte puțin în maioneză. Adăugăm usturoiul zdrobit, asezonăm și salata este gata de servit. Se servește pe felii de pâine prăjită. Este foarte gustoasă și cu pătrunjel verde mărunțit. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?