Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Plăcintă cu răvaşe on-line


Pedelista Sorina Plăcintă minte cu nerușinare, iar pentru a scăpa basma curată se pretează la diversiuni on-line, cu scopul de a-i păcăli pe vrâncenii pe care împotriva voinței lor îi reprezintă. Muritorii de rând de pe Valea Rîmnicului au tipărit un fluturaș, supărați fiind de starea deplorabilă a drumurilor naționale DN 2N Mărtinești- Bogza-Căiata- Dumbrăveni-Dumitrești-Jitia și 2R Jitia-Vintileasca-Bahnele. Potrivit fluturașului, responsabili de starea dezastruoasă a drumurilor sunt, printre alții, pedelista Sorina Plăcintă și directorul Secției de Drumuri Naționale Vrancea, Lucica Chiper. Nemulțumită, Plăcinta a scris pe blogul său că de drumurile respective s-ar ocupa Consiliul Județean! Fals, având în vedere că drumurile respective sunt naționale și nu județene. Prin această minciună, Sorina Plăcintă a încercat să paseze responsabilitatea din curtea guvernului PD-L în cea a Consiliului Județean. Când a mințit Plăcintă? În campania electorală, când le-a promis oamenilor de pe Valea Rîmnicului că le repară drumurile, sau când a scris pe blogul său că nu este treaba ei să le repare drumurile ? Deși ea minte, oamenii știu că starea deplorabilă a acestor drumuri se datorează incompetenței, relei credințe și a nepăsării PDL, reprezentat de Plăcintă & Co.

Sorina Plăcintă, ieșită senator de pe locul doi, susține pe blogul său că fluturașul cu pozele parlamentarilor ce reprezintă Valea Rîmnicului, printre care și ea, dar și cea a directorului Secției de Drumuri Naționale Vrancea, Lucica Chiper, însoțit de sloganul „Noi trebuie să facem Drumul”, ar fi „o diversiune, praf în ochi aruncat în ochii vrâncenilor”. Potrivit fluturașului, ea ar trebui să depună eforturi pentru a repara drumurile naționale DN 2N Mărtinești- Bogza-Căiata-Dumbrăveni-Dumitrești-Jitia și 2R Jitia-Vintileasca-Bahnele. Numai că pedelista se face că plouă și pasează responsabilitatea. „Este știut că de starea drumurilor se ocupă Consiliul Județean”, susține, mințind fără să clipească, Sorina Plăcintă. Ea încearcă astfel să îi convingă pe cei 4 vizitatori ai blogului (dintre care doi sînt semnatarii acestui articol! ) că la mijloc este vorba de „manipulări grosolane”. Este adevărat, numai că autoarea acestora este chiar Sorina Plăcintă, care minte cu nerușinare.
Îi reamintim Sorinei Plăcintă că în Colegiul 1 pentru Senat, ea a fost votată de doar 25.036 persoane – 36,04 la sută, iar contracandidatul său, social-democratul Gică Duță, de 30.774 persoane, respectiv 44,30 la sută. Deși se laudă că a câștigat alegerile, Sorina Plăcintă a ieșit senator de pe locul doi, din cauza unei legi electorale prost făcute, a pomenilor electorale și a minciunilor sfruntate. În campania electorală din 2008, printre cozonaci, pilote și blugi, Plăcintă le promitea oamenilor de pe Valea Rîmnicului că va discuta problema acestor drumuri la Ministerul Transporturilor și va obține finanțare pentru reabilitarea lor. Deci, știa în 2008 și știe și acum că cele două drumuri sunt în admi-nistrarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADN), nicidecum în administrarea Consiliului Județean, așa cum susține în prezent.

DN 2N și DN 2R, drumuri naționale

Plăcintă ar trebui să știe că, în 2004, Guvernul a emis hotărârile de guvern 787/2004, 1938/2004 și 2284/2004 prin care șase drumuri județene au fost transformate în drumuri naționale și date în administrarea Ministerului Transporturilor, prin intermediul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale. Este vorba de drumul județean 205 F Tișița – Panciu -Soveja – Lepșa, transformat în DN 2L, Focșani-Odobești-Andreiașu – Butucoasa, transformat în drumul național DN 2M, drumul județean 204C, Mărtinești-Bogza-Căiata – Dumbrăveni – Dumitrești – Jitia, transformat în DN 2N și drumul județean 204C – Jitia – Vintileasca, transformat în drumul național 2R. A treia hotărâre emisă de guvern, HG 2.284/2004, a stabilit transferul în proprietatea publică a statului și administrarea Ministerului Transporturilor  a drumurilor județene DJ 204A, Milcovul-Gologanu-Tătăranu, și DJ 202, limită județ Buzău-Ciorăști-Râmniceni-Măicănești. De asemenea, în anul 2003, DN23 Focșani – Răstoaca – Nănești – Măicănești care face legătura cu litoralul Mării Negre a fost trecut prin hotărâre de guvern în admi-nistrarea CNADN, iar în 2004 acesta a fost complet modernizat de către guvernul PSD.

„Sorina Plăcintă a mințit”

Oamenii care locuiesc pe Valea Rîmnicului îi reamin-tesc Sorinei Plăcintă că le-a promis că va face demersurile necesare pentru reabilitarea celor două drumuri. Ei îi bat obrazul pedelistei și spun că aceasta nu ar trebui să apeleze la minciuni și diversiuni pentru a scăpa de responsabilități. „Drumul este dez-astru. Dacă ai o mașină o faci praf. Cel mai rău este sectorul Dumitrești-Dumbrăveni. Toți știm că este un drum național și de el trebuie să se ocupe cei de la drumuri naționale. Trebuie să plătim rovinietă și dacă te prinde poliția fără, te amendează. Drumul arată mai jalnic decât în 2004 când a fost trecut de la drum județean la drum național. Nu se mai poate cu peticeala, trebuie făcut cu tot, cap-coadă. La două luni trebuie să schimbi toată bucșăraia de la mașină”, a declarat Nicolae Feraru, 19 ani, conducător auto din Dumitrești. Profesorul Puiu Roșculeț spune că singura soluție pentru a-i determina pe guvernanți să facă ceva pe acest drum ar fi „o altă Revoluție”. „Drumul este impracticabil. Starea nu e de azi de ieri, e din timp. O singură soluție văd, o altă Revoluție”, a declarat Puiu Roșculeț, profesor la Dumitrești. 
La fel de categoric este și Geanin Octavian Crintea, care a spus că „Sorina Plăcintă a promis că va repara acest drum, dar a mințit în campania electorală”. El spune că oamenii vor bloca DN 2 în zona localității Dumbrăveni, dacă guvernanții nu vor aloca fonduri pentru reabilitarea celor două drumuri. „Drumul este varză. Eu am terminat mașina. Am un portbagaj de piese pe care  le-am schimbat. Să facă drumul Sorina Plăcintă, cum a promis, dar și alții care ne-au mințit în campania electorală. Plăcinta a promis că bagă covor de asfalt. Unde e ? De la Dumbrăveni la Dumitrești este infernal. Am vorbit deja și vom face miting la șoseaua națională, la Dumbrăveni. Vom traversa drumul conti-nuu și se va bloca tot. Aducem toată presa acolo, că nu se mai poate. Suntem la capătul răbdării. Ne vom uni toți, de la Vintileasca, la vale și ne ducem la Dumbrăveni la protest, să oprim circulația. Dacă va fi nevoie, îl vom chema când vom bloca drumul și pe Emil Boc. E singura soluție”, spune Geanin Octavian Crintea, un șofer de la Dumitrești.

„Să ne luăm ceva care să zboare”

Doru Novac este profesor la Motnău. Ar trebui să-și cumpere avion ca să poată ajunge la serviciu întreg. „Nu se mai poate circula pe acest drum. Este praf. Se cere rovinietă că e drum național și pentru ce. Unde sunt banii de la rovinietă? Că șoseaua e criminală. Să scăpăm de acest dezastru ar fi să ne luăm ceva, care să zboare și să nu mai plătim taxe. Parlamentarii de pe această vale trebuie să scoată mâinile din buzunare și să pună mâna la treabă pentru noi, că de asta i-am votat. Nu se vede nimic de pe urma lor”, susține profesorul. 
Un alt șofer îi reamintește Sorinei Plăcintă că a promis că va repara acest drum și îi dă și un sfat: să nu mai candideze în acest Colegiu. „E mai rău ca după război. Plătim taxe degeaba la stat. Nu se merită să plătești rovinieta, dar nu ai ce face, că te amendează poliția. Doamna Plăcintă a promis că face drumul, dar e doar promisiune electorală. Eu îi dau un sfat doamnei Plăcintă, că oricum nu a făcut nimic pentru această vale: să nu mai candideze pentru că nu o să mai păcălească lumea”, a sfătuit-o Mihai Burlacu, conducător auto din Dumitrești.
Mai pesimist, Sandu Cristogel a spus că se circulă mai rău ca pe vremea bunicilor lui, care erau norocoși: nu aveau autoturisme. „Se circulă mai rău ca acum 100 de ani. Mașina se face praf din cauza drumului. Am rovinietă și o plătesc degeaba. Să facă drumul sau să ne dea ceva să putem zbura pe sus, să putem ieși din gaura asta de la Dumitrești. Unde sunt cei de la drumuri naționale? Trebuie turnat covor de asfalt, că altă soluție nu este”, a afirmat omul. De aceeași părere este și Marian Voicu, din Cîndești. „Tot drumul este dezastru. Este plin de găuri, nu ai pe unde să mai circuli. Am rovinietă pe un an de zile și mă întreb pentru ce oare am plătit, dacă drumul este un pericol. Cei de la drumuri naționale nu fac acest sector de drum, se interesează dacă am plătit taxa. Ne vom uni cu cei de la Dumitrești și de pe toată valea și ieșim la Dumbrăveni să blocăm șoseaua europeană”, a precizat el.

Directorul SDN recunoaște că are drumurile în administrare

Că acest drum se află în administrarea Companiei de Drumuri Naționale și Autostrăzi și nu în administrarea Consiliului Județean reiese și din declarațiile mai vechi sau mai noi ale directorului Secției de Drumuri Naționale Vrancea (SDN), Lucica Chiper. Aceasta a confirmat, ieri, că administratorul celor două drumuri este CNADN. „Consiliul Județean Vrancea nu are nici o treabă cu acest sector de drum, deoarece este un drum național și aparține, la acest moment, Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România”, a precizat Lucica Chiper. Aceasta a mai adăugat că dacă oamenii vor să blocheze drumul, nu îi poate împiedica și a recunoscut că drumul arată jalnic. „Dacă oamenii din acea zonă vor să iasă să blocheze drumul este treaba lor, eu nu pot să îi opresc. Noi avem un contract cu SC UMB Expedition privind întreținerea multianuală a acestui drum. O parte din bani au fost folosiți pentru deszăpeziri. Am făcut deja adrese de mult timp la Iași, la Drumuri Naționale, pentru a vedea ce bani au rămas disponibili pentru reparații. Am făcut până la acest moment lucrările de reparații pe drumurile cu grad de urgență I”, a adăugat Lucica Chiper.

Plăcintă să răspundă în fața oamenilor

Reamintim că „Monitorul de Vrancea” a relatat pe larg despre starea dezastruoasă a DN 2N Mărtinești- Bogza-Căiata- Dumbrăveni-Dumitrești-Jitia și DN 2R Jitia-Vintileasca-Bahnele și mai ales cine se face vinovat de această situație. Cotidianul nostru a intrat în posesia unuia din miile de fluturașe împrăștiate de la Mărtinești și până la Vintileasca, iar articolul pu-blicat în data de 7 aprilie 2010 pare să fi stat la baza reacțiilor internaute ale senatorului Plăcintă. Fluturașul conține pozele parlamentari-lor din zonă, respectiv Nini Săpunaru (PNL) și Sorina Plăcintă (PDL), dar și a directorului Secției de Drumuri Naționale Vrancea, Lucica Chiper, fiind atașat sloganul „Noi trebuie să facem Drumul”, iar în partea inferioară se află scris „Nu ezitați/Sunați-ne!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?