Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Fermierii protestează la Bucureşti


Fermierii vrînceni vor protesta la București pentru a-i determina pe guvernanți să adopte măsurile legislative pentru salvarea agriculturii.
Protestul agricultorilor va avea loc pe 22 aprilie iar la acțiune sînt invitați să participe cît mai mulți fermieri din județ. „Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice Vrancea cheamă toți fermierii din județ să acorde maximă atenție mobilizării, pentru a participa la această manifestație”, arată președintele Asociației, inginerul Constantin Bazon. Fermierii solicită ceea ce „Guvernul nu a înțeles că este necesar în agricultură”. În fapt este vorba de măsuri civilizate, consi-derate normale în țările europene unde există respect și interes pentru protejarea și susținerea agriculturii.
Agricultorii cer reducerea accizei la motorină pînă la nivelul practicat în Europa, notificarea unor ajutoare de stat în agricultură, achitarea în regim de urgență a subvențiilor pe suprafață pentru anul 2009, susținerea irigațiilor în zonele afectate de secetă. De asemenea, fermierii solicită aprobarea legilor creditului agricol și asigurării culturilor agricole. Deși au încercat să discute cu actualul ministru al Agriculturii, Mihai Dumitru, fermierii din Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România au aflat că acesta a uitat de întîlnire și nu s-a prezentat la dezbateri.
Locul ministrului a fost luat de secretarul de stat Adrian Rădulescu, care nu a găsit soluțiile convenabile la nici una dintre problemele supuse dezbaterii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?