Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Dacia Duster ajunge la Panciu


Dacia Duster ajunge la PanciuAuto Service Dac Panciu SA, dealer Dacia, va lansa, în această seară, noul model produs în uzina de la Mioveni, Dacia Duster. Acesta este primul SUV fabricat de compania piteșteană și deja pare a fi un succes de piață.
Pentru dezvoltarea și industrializarea la Mioveni a proiectului Duster, inclusiv pentru noua cutie de viteză (TL8 cutie mecanică 4×4, 6 viteze) și pentru toate motorizările Euro 4 și Euro 5 care urmează să fie lansate, Dacia a investit 290 milioane de euro. Din această sumă, doar în uzină s-au investit aproximativ 70 mi-lioane de euro.
Dacia Duster, la un preț „scandalos de accesibil”, este un model 4X4 încăpător, robust. SUV-ul are o gardă la sol de peste 200 mm, unghiuri de atac de 30 de grade și unul de degajare de 35 de grade. Altfel spus, terenul accidentat nu reprezintă un obstacol pentru Duster. Greutatea de 1180 de kilograme în versiunea de 4×2 (100 de kilograme în plus pentru 4×4) asigură chiar și performanțe dinamice foarte bune, asigurate de trei motoare: unul pe benzină de 1,6 litri și 110 CP și două dieseluri de 1,5 dci de 85 și 105 CP. Spațiul interior este impresio-nant avînd în vedere dimensiunile exterioare, cu un portbagaj de 475 de litri, care poate ajunge pînă la 1600 de litri atunci cînd se rabatează bancheta spate. Åžoferii și pasagerii sînt în siguranță cu sistemul standard ABS, airbaguri frontale și două airbaguri laterale cap/torace pentru locurile din față. Prețurile sînt scăzute pentru o mașină de teren, modelul putînd fi achiziționat în România de la prețuri cuprinse între 10.500 de euro și 17.600 de euro, cu TVA inclus, și toate opțiunile disponibile. Garanția oferită pentru Dacia Duster pe majoritatea piețelor europene va fi de 3 ani sau 100.000 de km.
Modelul Duster va fi lansat în primăvara acestui an și în Europa, Turcia, Africa și Magreb (Tunisia, Algeria, Maroc, Egipt, Libia și Mauritania), iar din iunie va fi disponibil, sub marca Renault, și în Ucraina, Orientul Mijlociu (Iordania, Siria, Liban, Egipt) și unele țări din Africa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?