Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

60 de zile de dezbateri pentru proiectul legii educaţiei


Comisia de învățămînt a Camerei Deputaților a soli-citat conducerii acestui for prelungirea termenului de dezbatere de la 45 la 60 de zile a proiectului legii educației, dar și avizul Consiliului Economic și Social (CES), a declarat, ieri, președintele comisiei, Cristian Dumitrescu.
El a precizat că a atențio-nat Biroul Permanent al Camerei că membrii comisiei pe care o conduce nu sînt de acord cu procedura de urgență a legii educației, solicitînd prelungirea termenului de dezbatere a proiectului la 60 de zile și avizul CES.
„Am solicitat prelungirea conform Constituției, fiind o lege extrem de complexă, cu încă două săptămîni, de la 45 la 60 de zile și în mod expres avizul CES, fiind o lege cu implicații sociale foarte mari”, a declarat Dumitrescu.
Social-democratul a spus că le va înainta colegilor din comisie proiectul legii educației pentru studiu, dar a menționat că inițiativa Guvernului nu poate fi dezbătută fără avizul CES.
„Pînă lunea viitoare trebuie depuse amendamentele și am trei zile să dezbat legea. Pe 26 trebuie să depun raportul. Trei zile pentru o lege cu 320 de articole”, a remarcat Dumitrescu.
Conducerea Camerei Deputaților a decis, luni, ca proiectul legii educației să fie adoptat pînă pe 26 mai. Astfel, Biroul permanent a hotărît ca acest proiect să fie introdus în procedură de urgență pe ordinea de zi a Comisiei de învățâmânt, stabilind ca amendamentele să fie depuse pînă pe 19 aprilie, iar raportul final pînă la 26 aprilie. Camera decizională în privința proiectului legii educației este Senatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?