Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Shaorma de casă


Ingrediente:
Pt clătite:
2 ouă
1 cană de apă
100 gr iaurt
făină cât cuprinde
un praf de sare și puțin unt în care să le prăjești.
Pt umplutură:
o varză mică+oțet
ulei și sare
1/2 kg cartofi+ulei de măsline pt prăjit
2 pulpe de pui+sare și piper
Pt sos:
smântână
ulei
usturoi
un praf de sare
Sosul poate fi înlocuit cu muștar sau ketchup, după preferință
 

Mod de preparare:
Amesteci bine toate ingredientele pentru clătite și în tigaia unsă cu unt le prăjești pe rând până termini compo-ziția. Pulpele le condimentezi cu sare și piper și le pui pe grill sau pe grătar până se rumenesc bine, apoi le tai șuvițe. Varza o tai mărunt și faci o salată potrivind-o după gust cu ulei,oțet și sare. Cartofii îi cureți, îi tai felii și-i prăjești în ulei de măsline (neapărat, sunt mult mai gustoși), apoi îi scoți cu paleta pe un șervețel de bucătărie ca să absoarbă uleiul în exces. Pentru sos procedezi astfel:cureți 3-4 căței de usturoi,îi pisezi bine cu un praf de sare, îi amesteci cu 2-3 lingurițe de ulei ca pe o maioneză, apoi adaugi smântână după gust. Asamblezi shaorma: pui pe o clătită un strat de salată de varză, unul de cartofi prăjiți, câteva șuvițe de carne și 2-3 linguri de sos de smântână. Împăturești clătita cu grijă să nu curgă umplutura și …poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?