Poliţia a demarat o anchetă în cazul fetiţei gravide de la Chiojdeni

0
27


Tînărul care a avut relații sexuale cu fetița în vîrstă de 12 ani, din Chiojdeni, va fi anchetat pentru întreținerea de relații sexuale cu un minor

Organele de anchetă s-au sesizat în urma articolelor publicate de cotidianul nostru, cu privire la cazul fetiței în vîrstă de 12 ani, din Chiojdeni care a rămas însărcinată după ce a întreținut relații se-xuale cu un tînăr în vîrstă de 19 ani. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ, polițiștii de la Postul de Poliție Gugești au mers în localitate și l-au identificat pe tînărul acuzat că a întreținut relații sexuale cu fetița și au audiat-o pe copilă cu privire la cele întîmplate. „Acesta urmează să fie cercetat de către polițiști sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de act sexual cu un minor, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 198 alin. 1 Codul Penal”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Vrancea. Reamintim cititorilor noștri că fetița este însărcinată în 18 săptămîni și vrea cu orice preț să facă o întrerupere de sarcină. Potrivit medicilor, acest lucru nu mai este posibil din cauza faptului că sarcina este prea avansată. O întrerupere de sarcină la o asemenea vîrstă reprezintă pentru mamă un risc dar și o problemă gravă de etică medicală. „Am fost la poliție și fetița a explicat tot ce s-a întîmplat. Din cîte am înțeles de la polițiști nu l-au mai găsit și pe băiat pentru că este plecat de acasă”, povestește mama fetiței. Potrivit procedurilor te-rapeutice, la o asemenea vîrstă gestațională fie se provoacă nașterea naturală, fie se face cezariană pentru a scoate fătul. În țară, o astfel de intervenție chirurgicală a născut mari controverse, după ce o fetiță de numai 11 ani a solicitat să i se facă o întrerupere de sarcină apărută în urma unui viol. Fetița a plecat în Anglia pentru a i se face intervenția, după ce una dintre comisiile de specialitate nu și-a dat avizul pentru a i se face o astfel de intervenție. După acest caz Ministerul Sănătății a pus la punct un proiect legislativ în urma căruia se permitea tinerelor care aveau mai puțin de 15 ani să facă întreruperi de sarcină fără acordul părinților. Proiectul nu a fost însă aprobat. Legislația în vigoare – articolul 2, alineatul 3 din Legea 272/2004, articolul 26 din Legea 46/2003 și alineatul 6, litera a, din articolul 185 Cod penal – permite întreruperea cursului sarcinii pentru următoarele motive: gravida este copil, victima unui abuz sexual, există riscuri majore pentru sănătatea mintală a gravidei în cazul evoluției la termen a sarcinii, incapacitatea psihologică a gravidei de a îndeplini rolul de mamă. Toate aceste lucruri se constată de către o comisie de etică a unității spitalicești formată de ginecologi și de medici pediatri, endocrinologi sau de alte specialități, în funcție de starea de sănătate a femeii.
Potrivit psihologului Tela Mocanu, într-o astfel de situație, tot ce se poate face este consilierea atît a fetiței, cît și a familiei, pentru a o ajuta să treacă peste acest moment și să accepte situația în care se află. „Fetița este copleșită acum de sentimentul de vinovăție. Este blamată de familie, probabil și de societate.Trebuie să fie acceptată așa cum este și să i se explice că, totuși, sarcina este un lucru minunat și trebuie despovărată de acest sentiment de vinovăție. Cred că terapia ar putea-o ajuta atît pe ea, cît și pe familie”, ne-a declarat psihologul Tela Mocanu. Aceasta s-a oferit să acorde te-rapie gratuită fetei și familiei sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here