Grevă spontană la Oficiul de Cadastru

0
43


Angajații Oficiului de Cadastru și Publi-citate Imobiliară (OCPI) Vrancea și-au întrerupt, ieri, activitatea iar protestul ar putea continua și astăzi. Funcționarii de la Registratură au intrat în grevă spontană, motivul principal al nemulțumirii fiind legat de salarizare. Oamenii erau nemulțumiți pentru că nu s-au primit integral salariile pentru luna februarie ci doar în proporție de 70% dar și de apariția unei hotărîri de Guvern prin care sînt asimilați unor funcționari publici. Prin această hotărîre, funcționarii spun că sînt încadrați pe o grilă de salarizare care le va reduce foarte mult veniturile. Oamenii care lucrează la ghișeele OCPI au arătat că sînt cazuri în care veniturile vor ajunge la o mie de lei, în condițiile în care doar ratele la bănci se ridică la această sumă.
Directorul OCPI, Horia Frîncu, a arătat că le-a cerut funcționarilor ca, în cazul în care protestul va continua și în zilele următoare, să își stabilească o listă de revendicări care să fie discutate astfel încît situația să fie rezolvată. „Am discutat cu funcționarii și le-am cerut ca, dimineață, să prezinte o listă cu revendicări, să știm exact care sînt doleanțele lor pentru a putea discuta și a clarifica situația”, a afirmat directorul OCPI, Horia Frîncu.
Implicațiile unei greve la OCPI sînt imense, ținînd cont doar că de aici se eliberează extrasul de carte funciară și actele de intabulare în regim de urgență, fără de care nici o persoană nu poate accesa de la bănci fondurile necesare cumpărării unei locuințe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here