Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Bostan se visează secretar de stat


Liderii vrînceni ai PD-L s-au întîlnit la sfîrșitul săptămînii trecute, în secret, cu Iordache Bostan, pentru a-i propune un alt post decît cel de inspector școlar general. Dezvăluirea a fost făcută chiar de fostul șef al Inspectoratului Åžcolar, care a precizat că s-a consultat cu avocații în ceea ce privește acceptarea sau nu a propunerii. Cum înțelegerea a căzut în cele din urmă, el a cerut la Curtea de Apel Galați suspendarea ordinului ministrului Educației, prin care a fost demis din funcția de inspector școlar general, încă o dată.
Profesorul adjudean, Iordache Bostan, susține că PD-L-iștii i-au propus, „în mare taină”, să accepte un alt post în sistemul educațional, respectiv unul lipsit de importanță. Bostan a recunoscut că a plusat, și a cerut să fie numit secretar de stat în Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului, însă, cum acest lucru nu a fost posibil, orice înțelegere a căzut. În concluzie,  profesorul adjudean de matematică este mai hotărît ca niciodată să reocupe fotoliul de inspector școlar general. „Vinerea trecută, la ora 16.00, m-a chemat la sediul Inspectoratului Åžcolar Trășculescu, împreună cu Maria Pîrcălăbescu, pentru a negocia funcția de inspector general adjunct. Acolo mai erau domnii Popoiu și Rogoz, dar ei au spus mai nimic. Dacă a venit vorba de negocieri, am spus că îmi doresc un post în cadrul ministerului, însă nu au fost de acord, pe motiv că nu au atîta putere pentru a-mi oferi ce am cerut eu. În schimb, au avut putere pentru a negocia să mă suspende din funcție. A rămas ca totul să fie în secret și să ne întîlnim pentru a doua rundă. În momentul de față, am depus la Curtea de Apel Galați cerere de suspendare a ordinului trimis de Minister prin care am fost suspendat din funcție”, a declarat fostul șef al Inspectoratului Åžcolar Județean.
Iordache Bostan a fost suspendat din funcția de inspector școlar general chiar în joia mare, pe data de 1 aprilie, prin ordin de Ministru. Locul său la conducerea instituției a fost preluat de Stan Rogoz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?