Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Cultură prin muzică prin proiectul „Vă place Bach“


Elevii din județ vor fi îndrumați să asculte muzică clasică, prin intermediul unui proiect lansat de reprezentanții Inspectoratului Åžcolar Județean. Inspectorul de specialitate, profesoara Doina Collavini, a inițiat proiectul educațional intitulat „Vă place Bach”, ce are drept scop introducerea elevilor de toate vîrstele în minunata lume a muzicii clasice, ce este prea puțin cunoscută, mai ales de adolescenți.
În acest scop, la orele de muzică se va pune mai mult accent pe prezentarea vieții și activității artistice a celor mai mari compozitori. Elevii talentați de la  Liceul de Arte „Gh. Tattarescu”, din Focșani, vor porni într-un mic turneu muzical prin mai toate unitățile de învățămînt atît din municipiu, cît și din județ. Liceenii vor interpreta miniaturi din literatura muzicală clasică, iar profesorii lor îndrumători vor oferi spectatorilor lămuriri și comentarii, care să le faciliteze ințelegerea acestui gen de muzică.
Inspectorul Doina Collavini a precizat că a organizat o primă manifestare de acest gen în cursul lunii trecute, la Casa de Cultură din Adjud, iar publicul majoritar format din elevi și cadre didactice, a apreciat programul artistic excepțional pus în scenă de elevii talentați.
Manifestări similar urmează să fie organizate și în aprilie în orașele Mărășești, Panciu, iar în luna mai la Odobești și în cursul lunii iunie la Focșani.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?