Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Militarii au marcat 6 ani de la aderarea României la NATO


Militarii din Garnizoana Focșani au sărbătorit, ieri, împlinirea a 61 de ani de la crearea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord și șase ani de la aderarea României la NATO. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a transmis un mesaj militarilor vrînceni. După amiază, la Casa Armatei a avut loc un simpozion dedicat aniversării Alianței Nord-Atlantice.

Militarii garnizoanei Focșani au organizat, ieri, în fața Bisericii Militare din incinta UM 01270, un ceremonial militar și religios cu ocazia împlinirii a 61 de ani de la crearea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord și a șase ani de la aderarea României la NATO. La eveniment au participat vice-președintele Consiliului Județean Vrancea, Dragoș Bîrlădeanu, primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, cei doi viceprimari ai Focșaniului Bogdan Matișan și Vasile Dobre și șefii mai multor instituții din județ.
„Principiul fundamental de funcționare al Alianței este angajamentul comun și cooperarea reciprocă între statele suverane pe baza indivizibilității securității membrilor săi. Forțele armate ale Alianței sînt organizate în așa fel încît să fie în continuare perfect capabile să îndeplinească diferitele misiuni pe care le-ar putea necesita. Ca urmare a aderării României la NATO în anul 2004 a urmat o perioadă de pregătire intensivă pentru transformarea Armatei României într-o instituție profesionistă. Scopul acestui proces a fost modernizarea structurii forțelor armate. Armata României este capabilă să se situeze la nivelul celorlalte armate din Alianță”, a afirmat generalul de brigadă doctor Florinel Damian, comandantul Garnizoanei Focșani.
Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan le-a transmis militarilor vrînceni că prin acțiunile militare întreprinse, România a dovedit că poate sta alături de celelalte state membre NATO.  Åžeful administrației județene, Marian Oprișan a amintit și de misiunile desfășurate sun egida NATO pe care militarii niștri le-au îndeplinit cu suceces dar și de cei care au plătit cu viața apărarea demcrației.
„Odată cu aderarea la structurile NATO, țara noastră a continuat tradiția participării la misiunile desfășurate sub egida NATO la care România a luat parte încă din 1995 în cadrul forței internaționale IFOR din Bosnia-Herțegovina. În ciuda tuturor eforturilor depuse de NATO pentru menținerea păcii în lume, în ultima decadă a avut loc o escaladare a actelor teroriste ceea ce a a arătat că este necesar ca toate statele membre sau din afara NATO să facă front comun împotriva acestei amenințări perfide și brutale. Å¢ara noastră în calitatea de membru NATO și-a respectat din plin obligațiile. Chiar în acest moment, trupe românești sînt angajate în lupta împotriva terorismului. Să nu-i uităm însă, nici pe cei care au plătit cu prețul vieții lor apărarea democrației și combaterea acestui flagel numit terorism. Pentru jertfa lor trebuie să-i așezăm acolo unde le este locul, în marea galerie a eroilor neamului. Vă urez multă sănătate, fericire și un Paști Fericit alături de familiile dumneavoastră”, se arată în mesajul transmis de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?