Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Şunca grasă şi ouăle prăjite, cel mai sănătos mic dejun


Micul dejun constând în șuncă grasă și ouă prăjite ar putea fi cea mai sănătoasă cale de a începe o nouă zi, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii Universității Alabama din Birmingham (SUA). Prima masă a zilei pare să programeze metabolismul pentru restul zilei, au relevat cercetătorii americani de la Universitatea Alabama din Birmingham (UAB). În opinia lor, dictonul „Să mănânci de dimineață ca un rege, la prânz ca un prinț, iar seara ca un sărac” reprezintă un sfat cât se poate de util în prevenirea declanșării sindromului metabolic. Acesta este caracterizat prin obezitate, rezistență la insulină și alți factori de risc cardiovascular. Studiul a examinat felul în care diverse tipuri de alimente influențează declanșarea sindromului metabolic, în funcție de momentul zilei în care sunt consumate. Cercetătorii americani de la UAB au descoperit astfel că șoarecii hrăniți în laborator cu alimente cu un conținut mare de grăsimi la micul-dejun aveau profiluri metabolice sănătoase. Cercetătorii americani consideră că preparatele bogate în grăsimi, consumate dimineața, par să declanșeze de o manieră foarte eficientă metabolismul lipidelor și influențează totodată capacitatea organismului de a reacționa față de celelalte tipuri de alimente consumate mai târziu în cursul zilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?