Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

PC susţine moţiunea simplă pe Educaţie depusă la Senat


Partidul Conservator va susține moțiunea simplă pe Educație introdusă la Senat și va contribui, dacă va fi invitat, cu propriile propuneri și măsuri, a anunțat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvînt al partidului, Bogdan Ciucă.
„Noi nu sîntem de acord cu această lege a Educației așa cum a fost ea croită. Credem că este nevoie să se întîmple ceva în acest domeniu, credem că este nevoie de o reformă, dar o reformă care să aducă plusuri și nu minusuri. PC, alături de celelalte două partide din opoziției, PSD și PNL, susține moțiunea aceasta”, a spus Ciucă.
El a amintit că PC a fost singurul partid de opoziție care a participat la dezbaterea organizată de Camera Deputaților pe marginea legii Educației, „o lege proastă, croită fără consultarea și acordul celor afectați – părinți copii, de cadrele didactice”.
„Ar fi fost normal să existe un acord al celor afectați de această lege și, în principal, acordul cadrelor didactice. Această lege a Educației afectează și singura zonă unde politicul nu-și făcuse mendrele – mediul universitar. Prin această lege se dorește ca acea autonomie universitară obținută cu greu și salutată de toată lumea să dispară sau să fie limitată”, a susținut purtătorul de cuvînt al PC.
Potrivit acestuia, PC este deschis să discute cu profesorii, elevii sau părinții acestora pe marginea oricăror amendamente sau inițiative care ar putea conduce la ameliorarea sistemului de Educație din România. Președintele PC, Daniel Constantin, a calificat drept „defectuoasă” modalitatea de dezbatere a legii Educației de la Parlament.
„Am asistat acolo la un fel de adunare la care toată lumea nu făcea altceva decît să ridice în slăvi o lege a Educației prost construită, un copy paste dintr-o țară poate unde a învățat domnul ministru al Educației”, a spus liderul conservator.
Liberalii au depus, miercuri, în Senat, moțiunea simplă intitulată „Educația – de la supraviețuire la colaps”.
Cei 41 de senatori PNL și PSD, semnatari ai moțiunii, susțin că situația din sistemul educațional din România s-a agravat ca urmare a „lipsei de viziune strategică, a lipsei de transparență și de capacitate managerială ale Guvernului Boc”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?