Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Partidele aflate la putere nu doresc soluţionarea problemelor magistraţilor


Respingerea raportului prin care se propunea și adoptarea unui Pact Național pe Justiție demonstrează, încă o dată, refuzul Guvernului Boc de a respecta principiul separării puterilor în stat și a independenței reale a justiției, consideră social-democrații, potrivit unui comunicat de presă, remis, ieri.
„PSD își exprimă indignarea față de respingerea raportului Comisiei comune speciale pentru analizarea crizei intervenite în funcționarea justiției de către parlamentarii din PD-L și UDMR, raport care a fost prezentat în 30 martie 2010, în plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului”, se menționează în documentul citat.
Social-democrații susțin că, prin atitudinea lor, „reprezentanții puterii demonstrează că nu doresc o soluționare a problemelor cu care se confruntă magistrații din România, ci o subordonare a puterii judecătorești de către puterea executivă”. „Rezultatul votului din plen ne-a reamintit, dacă mai era nevoie, că în România, nu mai există o separare reală a puterilor în stat, ci doar o singură voce care dictează de la Cotroceni”, se precizează în comunicatul PSD.
Potrivit social-democraților, obiectivele care au stat la baza constituirii acestei comisii speciale, agreate de reprezentanții magistraților și a societății civile au fost analizarea situației din justiție, identificarea cauzelor care au provocat această situație și a măsurilor care se impun pentru rezolvarea ei, analizarea legislației din domeniu pentru identificarea eventualelor inadvertențe, omisiuni, imperfecțiuni, precum și examinarea și analizarea statutului judecătorilor și procurorilor și elaborarea unui Pact Național pentru Justiție.
„Acceptarea unor soluții pentru rezolvarea deficiențelor din sistemul judiciar pentru ca, apoi, implementarea acestora să fie oprită tocmai în forul legislativ suprem, este încă o dovadă a «jocului dublu» pe care Guvernul condus de către Emil Boc îl face față de magistrații din România. PSD este consecvent în demersul său de susținere a solicitărilor magistraților, a separării puterilor în stat și a independenței reale a justiției, valori fundamentale ale democrației și ale statului de drept”, au mai afirmat social-democrații

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?