Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Barcelona a remizat la Londra şi calificarea se decide în retur


Inter și Barcelona sînt favorite pentru returul de peste o săptămînă din sferturile UCL. Italienii au câștigat la limită în fața surprizei din Ligă, în timp ce Barcelona a remizat după ce a condus cu 2-0 la Londra. Arsenal nu îl va avea pe Fabregas pe Nou Camp, pentru un retur care se anunță infernal! Champions League continuă cu sferturile de finală. Marți și miercuri, competiția supremă a Europei ne-a propuns patru întîlniri fabuloase.

Inter Milano – Å¢SKA Moscova 1-0 (Milito 65)
Mourinho a cîștigat italienește în fața rușilor de la Å¢SKA Moscova și Inter este neînvinsă de 40 de meciuri pe teren propriu în toate competițiile. Italienii au cîștigat mai greu decât se așteptau. Nerrazurrii au avut o primă repriză foarte slabă: doar un șut pe poartă fața de cele două reușite de ruși. După remiza albă de la pauză, Mourinho și-a cravașat elevii și același Milito a salvat Interul. Milanezii sînt favoriți pentru retur, dar vor trebui să facă față infernului de la Moscova, în fața suprizei de până acum din Ligă!

Arsenal – Barcelona 2-2 (Walcott 69, Fabregas 85- Ibrahimovic 46, 59)
Wenger a înmărmurit pe banca de rezerve după începutul fulminant al catalanilor. Coșmarul din finala de la Paris a început cu un pressing ucigător. Almunia a fost însă senzațional în fața lui Messi sau Ibrahimovic. Wenger a trebuit să strîngă din dinți și după ce a fost forțat să schimbe în două rânduri! Arshavin și Gallas au fost înlocuiți de Eboue și Denilson. Prima repriză s-a terminat cu scor alb, dar raportul șuturilor a fost copleșitor în favoarea spaniolilor: 7-0 la șuturi pe poartă! Repriza a doua a început cu dubla lui Ibrahimovic, dar englezii nu știu să cedeze! Intrat în minutul 66, Walcott reduce din diferență după doar două minute. Tunarii și-au salvat onoare după penalty-ul obținut de Bendtner și fructificat de Fabregas. Spaniolul minune a șutat cu sete, dar s-a accidentat imediat în momentul executării penalty-ului. Oricum, Fabregas va lipsi în returul din Spania! Arsenal – Barcelona 2-2 și campionii Europei pot continua cursa spre a doua finală!

Bayern – Manchester United 2-1 (Ribery 77, Olic 90 / Rooney 2)
Bayern Munchen și-a luat o primă revanșa în fața celor de la Manchester, după finala dramatică din 1999, reușind să se impună (2-1), în ultimul minut al întâlnirii de pe Allianz Arena. Britanicii au deschis scorul prin Rooney, în minutul doi, după care au redus din turație și și-au lăsat adversarii să „facă jocul”. Bayern a presat, însă golul egalizator a venit târziu, în minutul 77, cînd Ribery l-a învins pe Van der Sar dintr-o lovitură liberă deviată de zid. Golul victorie a fost înscris in minutul doi al prelungirilor, de Ivica Olic. Croatul a profitat de un moment de neatenție la lui Evra și a trimis în plasă, cu sânge rece. Calificarea se va decide pe „Teatrul Viselor”, într-o partidă ce se anunță „pe viață și pe moarte”.

Lyon – Bordeaux 3-1 (Lisandro 10, 77, Bastos 31/ Chamakh 14)
Pe „Stade Gerland”, Lyon și Bordeaux au oferit un spectacol demn de sferturile celei mai tari competiții inter-cluburi. Ambele formații au jucat totul pe cartea atacului și, pe lângă cele patru goluri, au ratat numeroase ocazii. Gazdele au deschis scorul rapid, prin Lisandro (10), însă campioana Franței a revenit imediat pe tabelă, prin golul lui Chamakh (14). Cele două reprezentante ale Hexagonului au continuat show-ul ofensiv, iar ocaziile s-au succedat cu rapiditate la ambele porți. Carraso a fost învins pentru a doua oară în mintul 31, cînd Bastos a șutat fenomenal la colțul lung. Ultimul gol al partidei a fost înscis de același Lisandro, din penalty. Lyon s-a impus cu 3-1 și pare aproape o calificare istorică în semifinale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?